Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 19:04

Οι σπουδαστές αργυροχρυσοχοϊας της Στεμνίτσας παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους

Γράφτηκε από την
Οι σπουδαστές αργυροχρυσοχοϊας της Στεμνίτσας παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό - Πολιτιστικό κέντρο Δημητσάνας, οι Σπουδαστές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας θα εκθέσουν τις δημιουργίες τους. Και τις τρεις μέρες, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα, όλα δημιουργίες των σπουδαστών της Σχολής και να γνωρίσει τους νέους δημιουργούς που θα κρατήσουν ζωντανή στο μέλλον την παράδοση και την τέχνη του Αργυροχρυσοχόου.
Θα πρέπει να πούμε ότι η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας κρατάει και συνεχίζει επάξια την παράδοση των λαϊκών αργυροχρυσοχόων, που ανέπτυξαν μοναδική δραστηριότητα στον τομέα του κοσμήματος στη Στεμνίτσα, τον προηγούμενο αιώνα.
Η ποιοτική δουλειά και η δημιουργική προσπάθεια σπουδαστών και διδακτικού προσωπικού αποκαλύπτεται περίτρανα από τις διακρίσεις που παίρνει η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας σε πανελλήνιας εμβέλειας διαγωνισμούς.
Στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Κοσμήματος, Ωρολογιών, Πολύτιμων λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού της HELEXPO, «KOSMIMA 2011», έγινε και ο 22ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα». Ανάμεσα σε 50 συμμετοχές η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας διακρίθηκε με το Α΄ βραβείο, για το σχέδιο της μαθήτριας Αγγελικής Κατσίρα «Δαχτυλίδι με κλαδί ελιάς».
Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που η Σχολή Στεμνίτσας αποσπά το Α΄ βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό, ενώ από φέτος τα βραβευμένα σχέδια υλοποιήθηκαν και σε κόσμημα και θα συνεχίσουν να εκτίθενται επώνυμα στις ετήσιες εκδηλώσεις της KOSMIMA για 5 ακόμα χρόνια.

16, 17 & 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΔΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ


NEWSLETTER