Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 20:25

Ο καθηγητής Γρηγ. Στεφανόπουλος θα μιλήσει αύριο σε μαθητές

Γράφτηκε από την

Ο Καλαματιανός καθηγητής του Πανεπιστημίου MIT και Χάρβαρντ HARVARD και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Γρηγόρης Στεφανόπουλος θα βρίσκεται αύριο στην Καλαμάτα. Νωρίς το μεσημέρι ο καθηγητής θα συζητήσει με μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για θέματα της επιστήμης του αλλά και για την πορεία και τη διεθνή καριέρα του.
Η παρουσία του κ. Στεφανόπουλου εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανθρωποι - Πρότυπα» στόχος του οποίου είναι οι μαθητές του σχολείου να γνωρίζουν τη ζωή και το έργο σημαντικών ανθρώπων και αν είναι δυνατόν να έρχονται σε επαφή μαζί τους ώστε ν' αποκτούν υγιή πρότυπα και να θέτουν υψηλούς στόχους στη ζωή τους. Θεωρούμε ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη - ιδιαίτερα σήμερα - να επικοινωνούν με σημαντικούς ανθρώπους της επιστήμης, των τεχνών και της οικονομίας για να τους δίνονται θετικά και αισιόδοξα μηνύματα με πραγματική αξία.
Ο κ. Στεφανόπουλος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Μινεσότας. Το 1985 αποδέχθηκε πρόσκληση να εργαστεί ως τακτικός καθηγητής της Χημικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), θέση την οποίαν κατέχει έως σήμερα.
Το 2006 του απονεμήθηκε η επώνυμη έδρα Dow. Επίσης, από το 1997 διδάσκει στο Τμήμα Χειρουργικής και Εμβιομηχανικής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και από το 2000 ως σήμερα είναι καθηγητής του κοινού Προγράμματος Επιστήμης και Τεχνολογίας της Υγείας των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ. Από το 2000 είναι διευθυντής του κοινού Προγράμματος Μοριακής Μηχανικής Βιολογικών και Χημικών Συστημάτων MIT-Σιγκαπούρης, ενώ από το 2001 είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της Διεθνούς Σχολής του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Δανίας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά ο καθηγητής κ. Στεφανόπουλος θα μιλήσει για το ευρύ κοινό της πόλης μας με θέμα: «Μοντέρνα βιοτεχνολογία. Τι δυνατότητες υπάρχουν; Ποιες επιφυλάξεις δημιουργούνται; Προοπτικές για τη μελλοντική μας οικονομία». Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση με τον καθηγητή.