Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 21:16

Παρουσίαση μαθητικών εργασιών του Λυκείου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Παρουσίαση μαθητικών εργασιών του Λυκείου Κυπαρισσίας

Εντυπωσίασαν οι μαθητές της Α' τάξης του Λυκείου Κυπαρισσίας στη χθεσινή δημόσια παρουσίαση των ερευνητικών τους εργασιών, που έγινε στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος». Ο λόγος δεν ήταν μόνο το εξαιρετικό περιεχόμενο της δουλειάς και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν τα παιδιά, αλλά και η άρτια παρουσίασή τους χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα και συνδυάζοντας λόγο, εικόνα και μουσική. Δικαιολογημένα λοιπόν εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα των συμμαθητών τους αλλά και του κοινού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του διευθυντή του σχολείου Ευάγγελου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνεχάρη μαθητές και καθηγητές για αυτή τους τη δουλειά. Από τους καθηγητές που συμμετείχαν στις ερευνητικές εργασίες, ο Θεόδωρος Βίτσας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που είχαν οι εργασίες αυτές αλά και στον τρόπο που δούλεψαν οι μαθητές.
Ακολούθησε η παρουσίαση των εργασιών από την πρώτη ομάδα με θέμα «Η γεωμετρία και ο χώρος», με ιδιαίτερη αναφορά στη γεωμετρία της Κυπαρισσίας και τα γενικότερα ρυμοτομικά και οικοδομικά χαρακτηριστικά της. Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές Κέβιν Αλίνι, Μαρία Αντωνοπούλου, Κωνσταντίνος Αριδάς, Χριστίνα Βλάχου, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Νικήτας Γκολφόπουλος, Κανέλλος Γκόγκας, Ανδρέας Καζάκος, Μαρία Κομποχόλη, Ευάγγελος Λαμπίρης, Παναγιώτης Νικολακόπουλος, Φώτιος Παναγιωτόπουλος, Χαράλαμπος Παπαθανασόπουλος, Ειρήνη Σινάνη, Γιώργος Σούμπουλης, Δήμητρα Φιτσώρου, Δημήτρης Χριστόπουλος, Δημοσθένης Χρονόπουλος και Ηλίας Ψιλογαλάνης, με την καθοδήγηση των καθηγητών Θεόδωρου Βίτσα και Ευάγγελου Αντωνόπουλου.
Η δεύτερη ομάδα παρουσίασε εργασία με θέμα «Χριστιανισμός και μουσική» στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές Δημήτριος Αποστόλου, Ιωάννης Γεωργιόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μαρία Γκόγκα, Σταματία Γκρίτζαλη, Ολυμπία Γυφτάκη, Αγγελική Δημηγκότση, Ιωάννα Δημητρακάκη, Ολγα Διαμάντη, Ελευθερία Θεοχαροπούλου, Μαργαρίτα Κωνσταντοπούλου, Νικολέτα Λαμπροπούλου, Μαρία Σαμπαζιώτη, Σινγκ Σουκβίντερ, Αλέξανδρος Σιδηροκαστρίτης, Αναστάσιος Σιαλακάς, Παναγιώτης Στασινός, Γεώργιος Τσιμπλής και Φώτιος Φωτεινόπουλος, με την καθοδήγηση των καθηγητών Ελένης Ανδριανού και Σταυρούλας Πανταζοπούλου.
Η τρίτη ομάδα παρουσίασε την εργασία με θέμα «Graffiti - μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης ή διαμαρτυρία». Σε αυτήν συνεργάστηκαν οι μαθητές Ιάσονας Αναστασόπουλος, Γεώργιος Αντωνόπουλος, Δημήτριος Αντωνόπουλος, Παύλος Βουδούρης, Νικόλαος Δράκος, Βασιλική Ζωιτσούδη, Ευγενία Θεοδωροπούλου, Χρήστος Καλογερόπουλος, Μαρία Κανναβού, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Θεώνη Κερερέ, Αριστείδης Κουκούμης, Διονύσιος Λαμπρόπουλος, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Αντωνία Μητροπούλου, Θεοδώρα Μορελάτου, Ευδοξία Νταή, Αικατερίνη Σαμπαζιώτη, Δημήτρης Χεινόπορος και οι καθηγητές Βασιλική Ξάστερου και Μαρίκα Καραμπά.
Η τέταρτη ομάδα του σχολείου παρουσίασε την εργασία «Σώμα, ιδέες και πρότυπα, ταξίδι στο χρόνο». Συμμετείχαν οι μαθητές Μαρίνα Βλάχου, Παναγιώτα Γαρίνη, Ευσταθία Γαρίνη, Αναστασία Γκιουμέ, Παναγιώτης Δρακόπουλος, Νικολέτα Λυδιώτη, Αθανασία Μπακούρου, Αντρέα Ντουμίτρου, Εριφύλη Ξενοχρήστου, Διονύσιος Πανόπουλος, Ανίσα Παππά, Ορφέας Σαρδέλης, Χαράλαμπος Σαρτζής, Σωτήρης Στασινόπουλος, Αθανάσιος Στρίγγας, Νέστορας Τζώνης, Κωνσταντίνος Τσελονδρές, Γεωργιος Φαρατζής και Μαρία Χηνοπούλου, με την καθοδήγηση των καθηγητών Δήμητρας Ηλιοπούλου και Νικολέτας Ζόμπολα.


NEWSLETTER