Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 21:04

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Διοργάνωση σεμιναρίου στους Μολάους

Γράφτηκε από την



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων, πραγματοποιεί σεμινάριο β΄ επιπέδου για τους εκπαιδευτικούς του ν. Λακωνίας μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.)  και εθνικών πόρων, με θέμα:
«Πρακτικές Υγείας και Οικονομίας. Τα Τοπικά Προϊόντα στο τραπέζι μας.»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ΕΠΑΛ Μολάων και θα είναι ανοιχτό στο κοινό την πρώτη μέρα, όπου θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τα παραγωγικά μοντέλα στην γεωργία και κτηνοτροφία και τις επιπτώσεις στην υγεία, για τη μεσογειακή διατροφή, τα τοπικά προϊόντα και την τοπική οικονομία.
Την δεύτερη μέρα, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το εργαστηριακό μέρος του σεμιναρίου και θα ακολουθήσει επίσκεψη στο ελαιουργικό εργοστάσιο του συνεταιρισμού Μολάων – Πακίων, όπου και θα γίνει παρουσίαση τοπικών προϊόντων και εργαστήριο γευσηγνωσίας από υπευθύνους μεταποιητικών μονάδων της περιοχής μας.
Στόχος μας εκτός των άλλων είναι να προβάλουμε τα άριστα προϊόντα της περιοχής μας και να περάσει στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω των συναδέλφων δασκάλων και καθηγητών το μήνυμα της προτίμησης των ποιοτικών προϊόντων μας στη διατροφή μας, για την προαγωγή της υγείας και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.
Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θα θέλαμε να δημιουργηθεί αφορμή για την συνεργασία όλων των φορέων και τη δημιουργία εκτός των άλλων,  ενός καλαθιού προϊόντων του δήμου μας.
Στο σεμινάριο συμμετέχουν τελικά όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Λακωνίας που  έκαναν αίτηση, στους οποίους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικό υλικό.
Τέλος γίνεται γνωστό ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε σεμινάρια  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίσκεψη των σχολικών τους μονάδων στα προγράμματα των ΚΠΕ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΥΠΔΜΘ.

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Μολάων
Νικόλαος Παπαδάκης
και η παιδαγωγική ομάδα