Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 17:07

Ανοιχτή επιστολή της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ»

Αγαπητοί γονείς

Με προσωπική του πρόταση ο δ/ντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας κ. Κλάδης υποβιβάζει (8) οκτώ σχολικές μονάδες της πόλης μας (2ο,3ο, 6ο,14ο,16ο,18ο,Βέργας, Σπερχογείας Δ.Σ.) και συγχωνεύει (2)δύο ( 7ο & 26ο Δ.Σ.), καταργώντας με αυτό τρόπο 20 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών μέσα στη πόλη μας.

Εκτιμούμε ότι, αν ισχύσει τελικά η πρότασή του, το επόμενο σχολικό έτος θα δημιουργηθεί τεράστια δυσλειτουργία στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών  και τη μεταφορά των μαθητών, θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

Η εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας που αναφέρεται στις μεταβολές των σχολικών μονάδων αναφέρει συγκεκριμένα τι πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν σε μια τέτοια πρόταση κα με ποιους πρέπει να συνεργαστεί ο δ/ντής εκπαίδευσης ( Δήμος, Σύλλογος εκπαιδευτικών, Σύλλογος Γονέων) αναφέροντας στο τέλος ότι: « Θα είναι καλό να εξασφαλίζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή των εκ των υστέρων διαμαρτυριών».

Αγαπητοί γονείς

Ο δ/ντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν του καμιά παιδαγωγική αρχή και ανάγκη για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά δάσκαλο (που διεκδικούν εκπαιδευτικοί και
γονείς),  δεν έλαβε υπόψη του τις ανάγκες και την ανάπτυξη της πόλης, δεν έλαβε υπ' όψιν του ούτε και τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, αγνόησε ακόμα και το Υπηρεσιακό του συμβούλιο του και συνέταξε μια προσωπική πρόταση (που βασίζεται σε προβλέψεις του για το δυναμικό των σχολείων τη νέα χρονιά) καθαρά μνημονιακού χαρακτήρα.

Στο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Καλαμάτας που έγινε την Παρασκευή 24/2/2012 με την παρουσία Συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και απλών γονέων που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους πάρθηκαν ομόφωνα οι παρακάτω αποφάσεις:

- Το Δ.Σ. της Ένωσης να επισκεφτεί την Τρίτη 28/2/2012 τον κ. Κλάδη και να του ζητήσει να ανακαλέσει την πρότασή του και να παραιτηθεί από τη θέση του ως δ/ντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας γιατί θεωρούμε ότι ενήργησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως εκπρόσωπος της τρόικας στην πόλη μας και όχι σαν εκπαιδευτικός που είναι.

- Σε περίπτωση μη ανάκλησης της πρότασης του κ. Κλάδη για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της πόλης μας ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ σε κοινή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 29/2 σε τόπο που θα καθορισθεί για ενημέρωση των γονιών και ανακοίνωση περαιτέρω αγωνιστικών κινητοποιήσεων εντός της ερχομένης εβδομάδας.

- Καλούμε όλους  τους γονείς της πόλης μας σε συστράτευση και κοινή αγωνιστική πορεία προκειμένου να μην υλοποιηθεί η παραπάνω πρόταση.

 

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ