Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 09:18

Ο Γιάννης Παπουτσής ομόφωνα αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο Γιάννης Παπουτσής ομόφωνα αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Συμβουλίου του ΤΕΙ Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθες στο ίδρυμα. Στο πλαίσιό της εξελέγη ομόφωνα στη θέση του αναπληρωτή προέδρου ο καθηγητής Ιωάννης Παπουτσής.
Το νέο Συμβούλιο, με πρόεδρο τον ομότιμο καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνο Καζάκο, θα αναλάβει αποκλειστικά τη διοίκηση του ιδρύματος την 1η Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε στη διοίκηση παραμένει το νυν Συμβούλιο με πρόεδρο τον Ανδρέα Κανάκη, ο οποίος χθες ενημέρωσε το νέο Συμβούλιο.
Σύντομα το νέο Συμβούλιο θα κινήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του πρύτανη του ιδρύματος, μέσα από διεθνή διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί.
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Π. Καζάκος στάθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο που έχει γίνει στο ίδρυμα και το οποίο υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό, καθώς το ΤΕΙ Καλαμάτας αποτελεί έναν από τους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής. Ετσι, μεταξύ των στόχων του νέου Συμβουλίου είναι η προβολή του ιδρύματος, η ανάπτυξη σχέσεων με τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς και η ανάληψη δράσεων σχετικών με τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Ο κ. Καζάκος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ο νέος νόμος να λύσει τα χέρια των Συμβουλίων των ιδρυμάτων, ώστε η διαχείριση να γίνεται χωρίς γραφειοκρατία, η οποία μέχρι τώρα λειτουργεί ως τροχοπέδη στην λειτουργία τους.
Οσον αφορά την ελκυστικότητα των τμημάτων του ΤΕΙ, ο ίδιος παρατήρησε πως η κοινωνία μας αναπροσανατολίζεται στην παραγωγή - με αποτέλεσμα να ευνοούνται ιδρύματα όπως της Καλαμάτας.
Από τη μεριά του ο Ανδ. Κανάκης καλωσόρισε το νέο Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζουν οι: Αριστοτέλης Λιακατάς πρώην καθηγητής ΓΠΑ, Δημήτρης Μανιατάκης πρώην διευθύνων σύμβουλος ΔΕΗ, Ευάγγελος Πάσχος καθηγητής Πανεπιστημίου Paris Dauphine (εξωτερικά μέλη), Ιωάννης Παπουτσής καθηγητής ΤΕΙ Καλαμάτας και οι αναπληρωτές καθηγητές του ΤΕΙ Ευστράτιος Γεωργόπουλος, Ευγενία Μπιτσάνη, Ιωάννης Καπόλος, Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, Γεώργιος Σταθάς (εσωτερικά μέλη).


NEWSLETTER