Παρασκευή, 18 Μαϊος 2012 09:32

Δεν θα γίνει έκθεση βιβλίου στην Καλαμάτα επειδή δεν θέλουν οι βιβλιοπώλες

Γράφτηκε από την

Δεν θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιβλίου φέτος στην Καλαμάτα, καθώς υπάρχει αντίδραση από την πλευρά των βιβλιοπωλών της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Αυτό αναφέρει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στην έγγραφη απάντησή του προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίων Γιάννη Σολδάτο, ο οποίος είχε υποβάλει σχετικό αίτημα πριν ένα μήνα περίπου.
Στην επιστολή του ο δήμαρχος δηλώνει ότι «ο δήμος απευθύνθηκε στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας προκειμένου να λάβουν γνώση του αιτήματος και να καταθέσουν την άποψή τους», για να διαπιστώσει -όπως σημειώνει ο Π. Νίκας στη συνέχεια- ότι «στο σύνολό τους ζητούν να μην πραγματοποιηθεί μια τέτοια εκδήλωση στην πόλη μας».
Καταλήγοντας, ο δήμαρχος προσθέτει ότι «η άποψή τους μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, καθώς στις δύσκολες οικονομικά ημέρες που διανύουμε, υπάρχει ήδη τεράστια μείωση στον κύκλο εργασιών των καταστημάτων της τοπικής αγοράς. Μια τέτοια έκθεση θα στερήσει μέρος από τα λιγοστά έσοδα που έχουν τα βιβλιοπωλεία της Καλαμάτας και θα τα οδηγήσει σε ακόμα πιο δυσμενή κατάσταση από αυτή που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα».