Τρίτη, 22 Μαϊος 2012 05:12

7o Γυμνάσιο Καλαμάτας: Αξια εκπροσώπηση της Μεσσηνίας στην Καβάλα

Γράφτηκε από την
7o Γυμνάσιο Καλαμάτας: Αξια εκπροσώπηση της Μεσσηνίας στην Καβάλα

Περήφανη έκαναν τη Μεσσηνία οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας (πρώην Πειραματικού) οι οποίοι εκπροσώπησαν το νομό στην Ι΄ Μαθητιάδα που έγινε στην Καβάλα.
Η διαμονή διήρκησε πέντε ημέρες, από 11 έως 15 Μαΐου, στην κατασκήνωση «Τζιώνη», η οποία βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή Κάριανη της Καβάλας. Οι μαθητές κάθε σχολείου έμεναν σε ένα σπιτάκι μαζί με τους καθηγητές τους και όλα τα σχολεία (περίπου 21) συναντιόνταν στους χώρους φαγητού για πρωινό, γεύμα και δείπνο. Εκτός από σχολεία του εσωτερικού στην κατασκήνωση διέμεναν και Ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού από την Κωνσταντινούπολη (Ζωγράφειο), τη Νότια Αφρική (Σαχέπ), Η.Π.Α., Γερμανία (Ντύσελντορφ), Ρουμανία και Ουκρανία.
Στη Ι’ Μαθητιάδα το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας εκπροσώπησαν οι: Αγάλος Εμμανουήλ, Αθανασόπουλος Ηλίας, Γκούζου Ιριδα, Γιαλικάρης Ανάργυρος, Μπίτζα Ευρυδίκη, Πουλουπάτης Παναγιώτης, Σακελλαρόπουλος Σαράντος και Σωρανίδης Αγγελος. Στα ομαδικά αθλήματα υπήρχε η δυνατότητα τα σχολεία να συμπράξουν με άλλα προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός παικτών της ομάδας.
Το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας συμμετείχε στο μπάσκετ αγοριών και κέρδισε χάλκινο μετάλλιο. Στο ποδόσφαιρο αγοριών με τη σύμπραξη και άλλων σχολείων και συγκεκριμένα του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, των Καλλιάνων Κορίνθου, του Γυμνασίου Ντύσελντορφ κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο. Κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο στίβο κοριτσιών στα 350 μέτρα και χάλκινο στο μαραθώνιο 2000 μέτρων (Μπίτζα Ευρυδίκη). Στην κολύμβηση κέρδισε 2 χρυσά μετάλλια στα 25 μέτρα ελεύθερο και στα 25 μέτρα πρόσθιο (Αθανασόπουλος Ηλίας) και αργυρό στα 25 μέτρα πεταλούδα (Γιαλικάρης Ανάργυρος). Επίσης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην ιππασία κοριτσιών (Γκούζου Ιριδα). Το σχολείο συμμετείχε στα 80 μέτρα κοριτσιών, όπου η Ιριδα κατέκτησε την 5η θέση, στο ατομικό τένις αγοριών (Σωρανίδης Αγγελος), στο βόλεϊ κοριτσιών με σύμπραξη των γυμνασίων Δράμας και Αμαλιάδας και στην ιστιοπλοΐα (Σωρανίδης Αγγελος) με καλές επιδόσεις.
Εκτός από αθλητικούς αγώνες οι μαθητές συμμετείχαν και σε πολιτιστικές δράσεις που σκοπό είχαν την προβολή κάθε περιοχής. Ετσι στο περίπτερο της Μεσσηνίας έγινε έκθεση τοπικών προϊόντων (παστέλια, σύκα, λάδι, πάστα ελιάς, ούζο, ζυμαρικά κλπ.), τα οποία προσέφεραν οι επιχειρηματίες Λάμπου, Αθανασίου και Μάραντος, καθώς και τουριστικοί οδηγοί και αφίσες του νομού μας τις οποίες διέθεσε ο Δήμος Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Εκατοντάδες επισκέπτες πέρασαν από το περίπτερο, δοκίμασαν τις Μεσσηνιακές γεύσεις και γνώρισαν τις ομορφιές του νομού.
Οι μαθητές επισκέφτηκαν επίσης το «Πάρκο της ελιάς», στο οποίο ελιές που έχουν φυτευτεί κατά τα προηγούμενα χρόνια αντιπροσωπεύουν και ένα νομό που έχει επισκεφτεί τη Μαθητιάδα στα 10 χρόνια λειτουργίας της. Στο χώρο αυτό τα παιδιά γνώρισαν το "δέντρο τους", την ελιά που φύτεψαν μαθητές της Μεσσηνίας που συμμετείχαν σε προηγούμενες Μαθητιάδες και του προσέφεραν τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες. Συμμετείχαν ακόμη σε θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, σε επιδαπέδιο παιχνίδι γνώσεων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ενωση και σε δημιουργία κατασκευών με άχρηστα υλικά.
Η συμμετοχή στη Ι’ Μαθητιάδα υπήρξε μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά, αφού με όχημα τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, οι μαθητές γνωρίστηκαν με άλλους συνομήλικους τους, αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις, συνεργάστηκαν και διαγωνίστηκαν πάντα μέσα σε
πνεύμα ευγενούς άμιλλας και έδωσαν αμοιβαία υπόσχεση να συνεχίσουν την επικοινωνία. 
Να σημειωθεί ότι το σχολείο είχε την οικονομική στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και τη βοήθεια του επιχειρηματία κ. Παπαθεοδωρίδη (χορηγία της φανέλας των αθλητών).


NEWSLETTER