Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 07:13

Πανελλαδικές εξετάσεις: Κορίτσια στις πρώτες θέσεις των βαθμολογιών

Γράφτηκε από την
Πανελλαδικές εξετάσεις: Κορίτσια στις πρώτες θέσεις των βαθμολογιών

Διαβάστε το ρεπορτάζ και σε μορφή pdf 

Τέλος πήρε σε ένα μεγάλο βαθμό χθες το πρωί η αγωνία των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις 2012, αφού οι βαθμολογίες τους ανακοινώθηκαν στα σχολεία αλλά και μέσω Διαδικτύου. Μέχρι στιγμής τα κορίτσια δείχνουν να... κατέχουν άξια τις πρώτες θέσεις των βαθμολογιών. Οπως λένε οι ίδιοι οι απόφοιτοι, η χρονιά που πέρασε ήταν η δυσκολότερη από όλες...
Πολύ καλές επιδόσεις είχαν οι απόφοιτοι του 1ου Λυκείου Καλαμάτας. Ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Λιακέας είπε πως φέτος υπήρξε μια μικρή πτώση στις επιδόσεις των μαθητών, η οποία οφειλόταν στο μεγάλο βαθμό δυσκολίας που είχαν τα θέματα της Φυσικής και των Μαθηματικών. Ομως παρόλα αυτά, οι μαθητές του σχολείου σημείωσαν υψηλές επιδόσεις. Από τη θεωρητική κατεύθυνση του 1ου Λυκείου πρώτη ήρθε η Σοφία Αντωνοπούλου με 19.155 μόρια και η πρώτη προτίμησή της είναι η Νομική. Δεν το περίμενε να γράψει τόσο υψηλό βαθμό, γιατί είχε πολύ άγχος για την Εκθεση και τη Βιολογία. Τώρα ξεκουράζεται και προσπαθεί να αφήσει πίσω τις στιγμές αγωνίας. Ακολουθεί η Αγγελική Λάνου με 18.620 μόρια (στόχος της η Νομική Θεσσαλονίκης) και ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας με 18.288.
Η Μαρία Ξενούλη είναι πρώτη στην τεχνολογική κατεύθυνση με 18.934, ενώ στη θετική η Αντωνία Αλεβίζου με 18.870 μόρια.
Πρώτη σε βαθμολογία από το 2ο Λύκειο Καλαμάτας ήρθε η Ειρήνη Πανταζή, από τη θεωρητική κατεύθυνση. Η Ειρήνη κατάφερε να συγκεντρώσει 18.750 μόρια.
Από τη θετική κατεύθυνση, πρώτη "τερμάτισε" η Μαριλένα Καραμανώλη, η οποία με 18.500 μόρια πετυχαίνει το μεγάλο της όνειρο, την Ιατρική. Της άρεσε αυτή η κατεύθυνση από την Γ' γυμνασίου, λόγω της Βιολογίας, που είναι το αγαπημένο της μάθημα.
Η χρονιά αυτή λέει πως πέρασε πολύ δύσκολα, με πάρα πολύ διάβασμα και πολύ άγχος. Το διάβασμα ήταν πολύ σε όλο το λύκειο, όπως λέει όμως η Μαριλένα, στην Γ' λυκείου, τα παιδιά τα έδωσαν όλα! Τις επόμενες μέρες, θα ξεκινήσει μπάνια και διακοπές με τις φίλες της.
Από την τεχνολογική κατεύθυνση του σχολείου, πρώτη ήρθε η Μελίνα Σπυροπούλου με 16.750 μόρια.
Από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας είναι μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στο Νομό Μεσσηνίας για φέτος. Πρόκειται για την Ελένη Μαλαπάνη, από τη θεωρητική κατεύθυνση. Η Ελένη κατάφερε να βγάλει βαθμό πρόσβασης 19.402 και θέλει να περάσει στη Σχολή Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων στη Θεσσαλονίκη. Οπως είπε χθες στην "Ε", τώρα νιώθει... υπέροχα! "Ηταν μεγάλος κόπος και το αποτέλεσμα αυτό ήταν μια επιβράβευση, για το στόχο που είχα βάλει εδώ και κάποια χρόνια. Νιώθω πολύ ικανοποιημένη" σχολίασε η ίδια.
Πολύ υψηλή βαθμολογία είχε από το σχολείο και η Ελένη Παπαδοπούλου, από τη θετική κατεύθυνση. Η Ελένη έβγαλε 19.069 μόρια. Φαρμακευτική θέλει να περάσει και απ' ό,τι φαίνεται θα τα καταφέρει. "Ηταν δύσκολα, ήθελε γερά νεύρα, γερό στομάχι και υπομονή. Σκεφτόμουν όμως πως όλα γίνονται και πως τόσα παιδιά περνούν την ίδια δυσκολία     κάθε χρόνο" παραδέχεται. Η Ελένη δεν άφησε το αγαπημένο της χόμπι, τη μουσική. Ολη τη χρονιά έκανε μαθήματα βιολιού και θα το συνεχίσει και παράλληλα με τις σπουδές της.
Στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας ο Σπύρος Χανδρινός συγκέντρωσε 19.473 μόρια και θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Οπως είπε ο ίδιος, νιώθει υπέροχα που κατάφερε να συγκεντρώσει τόσο υψηλή βαθμολογία. Αμέσως μετά η Παναγιώτα Σταθοπούλου συγκέντρωσε 19.098 μόρια και αυτό την κάνει να νιώθει τέλεια γιατί τη φέρνει πιο κοντά στην Ιατρική που είναι η μεγάλη της αγάπη. Εξίσου χαρούμενη είναι και η Γεωργία Πιέρρου που συγκέντρωσε 19.098 μόρια με τα οποία επιθυμεί να μπει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
Από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, πρώτη στη θεωρητική κατεύθυνση ήρθε η Κατερίνα - Κύνθια Ανδρεάκου με 18.619 μόρια. Θα δηλώσει ως πρώτη επιλογή τη Νομική Θεσσαλονίκης. Της αρέσει αυτή η σχολή γιατί έχει πολλές δυνατότητες και επιλογές αργότερα στον επαγγελματικό στίβο. "Η χρονιά ήταν δύσκολη, κουραστική, αλλά οι κόποι μας ανταμείφθηκαν με πολύ διάβασμα. Ηταν ένας πραγματικός αγώνας από το περασμένο καλοκαίρι" λέει η ίδια. Η Κατερίνα - Κύνθια δεν ξέχασε τη μεγάλη της αγάπη, την ποίηση, που αποτέλεσε συναισθηματική εκτόνωση για εκείνη. Η μαθήτρια είχε λάβει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2ο βραβείο.
Στην ίδια κατεύθυνση, η Χριστίνα Ματσατσίνη-Υφαντή συγκέντρωσε 18.281 μόρια. Θέλει να περάσει Ψυχολογία, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει σε ποια πόλη. Την ενδιαφέρει αυτή η δουλειά και θέλει να τη συνδυάσει και με τη μουσική ώστε να γίνει μουσικοθεραπεύτρια. Εξάλλου, σπουδάζει κλασικά κρουστά εδώ και πολλά χρόνια στο Ωδείο Καλαμάτας.

Αγωνία τέλος και για τους μαθητές της Τριφυλίας

Αγωνία τέλος χθες για τους μαθητές, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Με ανάμικτα συναισθήματα μαθητές της Τριφυλίας είδαν χθες τους βαθμούς τους, ενώ κατά γενική ομολογία φέτος τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν ήταν πολύ δύσκολα, με αποτέλεσμα για αρκετούς τα αποτελέσματα να μην ήταν τα αναμενόμενα.
Με μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων από τα σχολεία της Τριφυλίας, πρώτος μεταξύ πρώτων είναι ο Παναγιώτης Στρατικόπουλος από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας με βαθμό πρόσβασης 19,35, ενώ οι δίδυμες αδερφές, Χριστίνα και Νικολέτα Θεοχάρη χτύπησαν πρωτιά στο Γενικό Λύκειο Δωρίου με βαθμό πρόσβασης 19,1 και οι δύο.
Ο Παναγιώτης Στρατικόπουλος από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας εξέφρασε την χαρά του για τις βαθμολογίες του, σημειώνοντας ότι αισθάνεται δικαιωμένος για το διάβασμα που έκανε όλη τη χρονιά. Οπως σημείωσε τα θέματα ήταν σχετικά δύσκολα αλλά τα κατάφερε. «Είμαι χαρούμενος, αισθάνομαι πολύ καλά και μακάρι να περάσω στη σχολή που θέλω. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει, αλλά μεταξύ αυτών είναι η ΣΜΑ. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η οργάνωση του διαβάσματος, όχι το ασταμάτητο διάβασμα, αλλά να ξέρεις πώς να διαβάζεις κάτι και σε κάθε μάθημα που διαβάζεις να μπορείς να εμβαθύνεις σε αυτό» μας είπε ο Παναγιώτης, τονίζοντας ότι τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα η Εκθεση και μάλιστα δεν κατάλαβε πώς έγραψε τόσο καλά, ενώ στην Φυσική με τις γνώσεις που είχε κατάφερε να αντεπεξέλθει στα θέματα.
Από το ίδιο σχολείο η Ευσταθία Θεοδωροπούλου - Γεωργιάδη με βαθμό 19,2 σημείωσε ότι ήταν μια χρονιά με πολλή κούραση και άγχος και σίγουρα είναι κάτι που δεν θα το ξαναέκανε λόγω της μεγάλης πίεσης που υπήρχε. Πλέον αισθάνεται ικανοποιημένη και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, ενώ δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια σχολή θα προτιμήσει.
Από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών η Ιωάννα Χρονοπούλου με βαθμό πρόσβασης 18,07 μας είπε ότι αισθάνεται πολύ χαρούμενη αφού δεν περίμενε να πάει τόσο καλά, καθώς πιάνει τον στόχο της που είναι η Φιλολογία. "Το συναίσθημα που νιώθω δεν περιγράφεται" είπε η Ιωάννα και τόνισε ότι για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα χρειάζεται διάβασμα χωρίς υπερβολές, αλλά με προσοχή και να υπακούς στην καθοδήγηση των καθηγητών χωρίς να αφήνεις κενά.
Επίσης από το Λύκειο Φιλιατρών η Τζωρτζίνα Πανταζοπούλου με βαθμό πρόσβασης 17,22 μας είπε πως φέτος τα θέματα δεν ήταν καθόλου εύκολα, είχαν τεράστιο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό δυσκόλεψε πολύ τους μαθητές. Οπως σημείωσε περνά εκεί που θέλει, πολιτικός μηχανικός, και για αυτό είναι ευχαριστημένη. Η διαδικασία των εξετάσεων, μας είπε, δεν είναι εύκολη αφού έχει πολύ άγχος, για αυτό χρειάζεται πρόγραμμα.
Στο Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων την πρωτιά πήρε η Ιωάννα Κανελλοπούλου με βαθμό πρόσβασης 18,65, η οποία τόνισε πως είναι αρκετά ικανοποιημένη αφού είναι κοντά στον στόχο της που είναι η Ιατρική. Οσο για το διάβασμα, μας είπε ότι δεν αρκεί το διάβασμα μόνο μιας χρονιάς στη Γ' λυκείου, αλλά και των προηγούμενων χρόνων και από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται άγχος και υστερία αλλά αισιοδοξία.
Ο Γεώργιος Κατρίτσης από το ίδιο σχολείο με βαθμό πρόσβασης 18,58, επισήμανε ότι τα θέματα φέτος ήταν πολύ απαιτητικά και πιο δύσκολα από πέρυσι, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις των μαθητών να είναι σε χαμηλά επίπεδα. Ο ίδιος είπε πως είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα αφού έγραψε σε όλα τα μαθήματα καλά αν και πιστεύει ότι θα μπορούσε να πάει καλύτερα, ενώ πρώτος στόχος του είναι η Νομική.
Η Μαρίνα Τσούτση με βαθμό πρόσβασης 18,55 μας είπε ότι αισθάνεται όμορφα καθώς δικαιώνεται ο κόπος όλης της χρονιάς, όπου προσπάθησε πολύ και στερήθηκε πολλά, όμως το αποτέλεσμα τα αναπληρώνει όλα. Η διαδρομή, τόνισε, είναι δύσκολη και κουραστική ψυχολογικά και σωματικά, αλλά αν βάζεις στόχο τον πετυχαίνεις και για αυτήν ο στόχος είναι η Νομική.
Από το Γενικό Λύκειο Δωρίου που πλέον μας συνηθίζει στις ...δίδυμες επιτυχίες για μια ακόμη χρονιά, οι δίδυμες Χριστίνα και Νικολέτα Θεοχάρη με βαθμό πρόσβασης 19,1 και οι δύο, μπορούν να κάνουν όνειρα για όποια σχολή επιθυμούν. Χαρακτηριστικά η Χριστίνα μας είπε ότι αισθάνεται πολύ χαρούμενη αλλά και μια μεγάλη ανακούφιση καθώς ήταν μια ψυχοφθόρα διαδικασία που όμως έφερε ένα καλό αποτέλεσμα. Για να επιτευχθεί αυτό μας είπε ότι χρειάζεται πολύ διάβασμα χωρίς υπερβολές, αλλά με προγραμματισμό, ενώ πολύ ωραία αισθάνεται και για την επιτυχία της αδερφής της. Η Ιατρική είναι η σχολή που αποτελεί στόχο της όπως λέει.
Από την πλευρά της η Νικολέτα με τα ίδια αισθήματα χαράς και ανακούφισης μας είπε ότι είναι μια προσπάθεια που θέλει πρόγραμμα και οργάνωση. Τα  θέματα ήταν δύσκολα, ενώ η χαρά της είναι διπλή και για την αδερφή της καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι τους, σημειώνοντας ότι ήταν σημαντικό που η μια είχε την άλλη αφού συμπορεύτηκαν μαζί και η μια στήριζε την άλλη. Και αυτήν πάντως θα την κερδίσει η Ιατρική...
Από το ίδιο σχολείο η Νίκη Κούκη με βαθμό πρόσβασης 18,5 μας είπε ότι αισθάνεται πολύ χαρούμενη συμπληρώνοντας πως οι εξετάσεις δεν ήταν πολύ δύσκολες, χρειαζόταν όμως πολύ διάβασμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πολλές ώρες αλλά προσοχή στα δύσκολα. Οσο για το ποια σχολή θα ακολουθήσει, δεν το έχει αποφασίσει ακόμη, κάτι που θα κάνει τις επόμενες μέρες.ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το ρεπορτάζ της "Ε" με τους αριστούχους και τους πρωτεύσαντες θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, καθότι δεν είναι εφικτό να βρεθούν όλα τα στοιχεία των σχολείων της Μεσσηνίας, από την πρώτη ημέρα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER