Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 11:08

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πολύ καλές επιδόσεις από μαθητές Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Πολύ καλές επιδόσεις είχαν οι απόφοιτοι των λυκείων της Λακωνίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Οπως κάνει γνωστό η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Λακωνίας, μαθητές  κατέλαβαν: 4η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο στη θετική κατεύθυνση, 6η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο στη θεωρητική κατεύθυνση, 12η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο στην τεχνολογική κατεύθυνση.
Σε διάφορους διαγωνισμούς υπήρξαν οι παρακάτω διακρίσεις: 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής μαθητή του 2ου Λυκείου Σπάρτης. Ο ίδιος μαθητής κατέλαβε και την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας, τιμητική διάκριση σε μαθητή του Γυμνασίου Παπαδιανίκων, για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό του Γεωργίου Δροσίνη.
Ακόμη, μαθητές του Λυκείου Μολάων διακρίθηκαν στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλής», στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Φιλοσοφικού» και επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από επιτυχία τους στο διαγωνισμό Euroscola.
Μαθητής του Λυκείου Νεάπολης εκπροσώπησε το νομό ως βουλευτής της Λακωνίας στη Βουλή των Εφήβων μετά από διαγωνισμό έκθεσης.
Η Δευτεροβάθμια συγχαίρει επίσης για: τη διάκριση μαθητών των Γυμνασίων Γυθείου και Μολάων στον διαγωνισμό «Θαλής», τη συμμετοχή μαθητή του Γυμνασίου Σκάλας στο διαγωνισμό «Εύδοξος» της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, την 1η θέση στο διαγωνισμό «Αφήγηση μικρής ιστορίας» που διοργάνωσε ο δήμος Ανατολικής Μάνης, μαθήτριας του 1ου ΕΠΑΛ Γυθείου.
Οι διακρίσεις των μαθητών στον αθλητισμό ήταν οι παρακάτω: η ομάδα ποδοσφαίρου του 2ου Λυκείου Σπάρτης έφτασε ως τον 3ο γύρο της Β’ Φάσης των αγώνων, ηττήθηκε δε, στον αγώνα του 3ου γύρου της Β’  Φάσης (32 καλύτερες ομάδες πανελλαδικά), η ομάδα πετοσφαίρισης αγοριών του 2ου Λυκείου Σπάρτης έφτασε στον τελικό γύρο της Β’ Φάσης των αγώνων, ηττήθηκε δε στον αγώνα του τελικού γύρου της Β’  Φάσης (16 καλύτερες ομάδες πανελλαδικά).
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην ομάδα πετοσφαίρισης κοριτσιών που αγωνίστηκε στη Γ’ Φάση των πανελλήνιων αγώνων, στις 7 καλύτερες σχολικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου και ηττήθηκε στην Αθήνα στον αγώνα διεκδίκησης της πρόκρισης  στον τελικό γύρο των 4 καλύτερων ομάδων πανελλαδικά.