Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 12:19

Συζήτηση για την Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Συζήτηση για την Ανω Πόλη ΚυπαρισσίαςΓενική συνέλευση με ανοιχτή συζήτηση διοργάνωσε ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας την Κυριακή το πρωί στην πλατεία του κάστρου και αμέσως μετά πραγματοποίησε τις εκλογές του για την ανάδειξη του νέου του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το κυκλοφοριακό, τα παλιά ετοιμόρροπα κτίσματα και η καθαριότητα είναι τα κυριότερα από τα ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους όπως προέκυψε κατά την διάρκεια της συζήτησης, χωρίς φυσικά να λείπουν και άλλα επιμέρους ζητήματα τα οποία και τέθηκαν.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τον απολογισμό των δράσεων του συλλόγου τον οποίο έκανε ο πρόεδρος του Ανδρέας Κίζηλης, με αναφορά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία όπως αυτή του Κλήδωνα και η ρεμπέτικη βραδιά. Επίσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του συλλόγου για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και με την προστασία της Ανω Πόλης και φυσικά με την αναβίωσή της, κάτι που αν κρίνουμε από την φετινή κίνηση του καλοκαιριού έχει επιτευχθεί, μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλοι, αφού κυριολεκτικά είχε γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες.
Οσον αφορά τώρα τα θέματα που επισημάνθηκαν τόσο από τον πρόεδρο αλλά και από τους υπόλοιπους παρευρισκομένους, το κυκλοφοριακό φαίνεται ότι την περίοδο του καλοκαιριού ήταν και σημαντικότερο ζήτημα, καθώς η αυξημένη επισκεψιμότητα στην Άνω Πόλη όπου πλέον λειτουργούν αρκετά καταστήματα σε συνδυασμό με τους στενούς της δρόμους, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Ετσι όπως τονίστηκε θα πρέπει να γίνει μονοδρόμηση σε κάποιους δρόμους τους θερινούς μήνες και για κάποιες ώρες της ημέρας.
Επίσης διαρκές και σημαντικό ζήτημα είναι αυτό με τα επικίνδυνα και ετοιμόρροπα παλιά κτήρια, αφού εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες για τα παιδιά που παίζουν στις γειτονίες της πόλης αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους. Μάλιστα επικεντρώθηκαν σε 4 κτήρια που φαίνεται έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτό είναι το κτήριο Κάμπρα απέναντι από το κάστρο, όπου πρόσφατα έγιναν κάποιες παρεμβάσεις,  το κτήριο της Ελένης του Χαμέρι στο καλντερίμι για το Σταυροπάζαρο λίγο πριν το κάστρο, το κτήριο Θανόπουλου στο μεγάλο καλντερίμι και το κτήριο Γκούρα – Αναστασόπουλου στο δρόμο της Πρόκας, κτήρια τα οποία όπως τονίστηκε αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για όλους και για αυτό θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Επίσης για την καθαριότητα τονίστηκε ότι ο δήμος θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη προσοχή για την Ανω Πόλη καθώς το πρόβλημα με τα σκουπίδια σε αρκετές γειτονιές είναι έντονο. Ακόμη μπήκε το ζήτημα για την δημιουργία παιδικής χαράς, για την ανάπλαση και φωταγώγηση των καλντεριμιών, όπως και την ανάδειξη της παλιάς πέτρας σε μάντρες γύρω από το κάστρο οι οποίες έχουν καλυφθεί από ασβέστη.
Οσον αφορά τις εκλογές που ακολούθησαν, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν οι Ανδρέας Κίζηλης, Δημήτρης Κανελλόπουλος,  Γεώργιος Φούτρης, Περικλής Γεωργακόπουλος, Αδάμης Λόλας,  Αναστάσιος Τσίγγανος, Γιώργος Μπερνάρδος. Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσουν ώστε να συγκροτηθούν σε Σώμα.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER