Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 11:40

4 ειδικότητες για τουρισμό και προσχολική αγωγή από το ΙΕΚ "ΟΡΙΖΩΝ"

Γράφτηκε από την

Με 4 ειδικότητες θα λειτουργήσει φέτος το Iδιωτικό ΙΕΚ "ΟΡΙΖΩΝ" στην Καλαμάτα, στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Πρόκειται για τις ειδικότητες: Προσχολικής Αγωγής δραστηριοτήτων δημιουργίας κι έκφρασης, Προσχολικής Αγωγής ημερήσιας φροντίδας παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Τεχνικός μαγειρικής τέχνης (Σεφ) και Ειδικός ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας. Οπως τόνισε η διευθύντρια του ΙΕΚ Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου "Στόχος είναι να συμβάλλουμε ώστε οι επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες". Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των Εκπαιδευτηρίων, Φώτη Μπουγά ήδη υπάρχουν συμφωνίες για την πρακτική άσκηση και την απορρόφηση αποφοίτων του εν λόγω Ιδιωτικού ΙΕΚ, το οποίο διαθέτει μαγειρεία αλλά και αίθουσα που έχει διαμορφωθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πρόκειται να διοργανωθούν και "ημέρες καριέρας".

Οπως επεσήμανε η κ. Χριστοφιλοπούλου, οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν αφορούν σε δύο σημαντικούς τομείς. Ειδικότερα για την Προσχολική Αγωγή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός πως τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά διαθέτουν μια 20ετή εμπειρία, ενώ ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που η Μεσσηνία μπορεί να βασιστεί και "μια καλή σεζόν θα ωφελήσει όλους". Όπως τόνισε: "Θέλουμε να καταρτίσουμε νέα στελέχη που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες" και υπογράμμισε τόσο την ύπαρξη άρτιων εργαστηρίων, όσο και το υψηλό επίπεδο των συνεργατών, οι οποίοι είπε πως είναι όλοι επιτυχημένοι επαγγελματίες.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ακόμα το ενδεχόμενο να υπάρξει και φέτος επιδοτούμενο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας τονίζοντας πως οι ενδιαφερόμενοι θα βοηθηθούν για την υποβολή του φακέλου τους.

Ο κ. Μπουγάς επεσήμανε πως παρέχεται πιστοποίηση και διευκρίνισε όσον αφορά στη συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις στη Μεσσηνία, πως υπάρχει συμφωνία να βλέπουν πρώτα τους αποφοίτους του του εν λόγω Ιδιωτικού ΙΕΚ σε περίοδο προσλήψεων. Επίσης, με αυτές τις επιχειρήσεις θα έρχονται σε επικοινωνία οι σπουδαστές για την πρακτική τους.

Οι εγγραφές στο ΙΙΕΚ "ΟΡΙΖΩΝ" γίνονται καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27210 94277.