Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 20:20

Εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά σε Καλαμάτα, Ναύπλιο και Βαμβακού

Γράφτηκε από την

 

Η Καλαμάτα, το Ναύπλιο και η Βαμβακού Λακωνίας είναι μεταξύ των 14 πόλεων στην Ελλάδα και την Κύπρο όπου θα διενεργηθούν φέτος τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο οι εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στις εξετάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και απευθύνονται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.

Πιο αναλυτικά, το Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια προσφέρει και φέτος την ευκαιρία στα ταλαντούχα παιδιά της Ελλάδας και της Κύπρου να καλλιεργήσουν στο έπακρο το δυναμικό τους. Από το 2013, το CTY Greece σχεδιάζει καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση.

Τα προγράμματα του Κέντρου είναι online, σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου και θερινά, και προϋποθέτουν την αξιολόγηση των μαθητών και μαθητριών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (JHU CTY).

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Οι εξετάσεις είναι στα Ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου. Φέτος θα διενεργηθούν σε 14 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams.

Με την εγγραφή τους στις εξετάσεις, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των χορηγών του.

Στην Καλαμάτα οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου, στο Ναύπλιο στις 7 Νοεμβρίου και στη Βαμβακού Λακωνίας στις 13 Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 120 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ

Φέτος το Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά θα προσφέρει περισσότερες από 120 νέες υποτροφίες στους επιτυχόντες των εξετάσεων, λαμβάνοντας υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Από την έναρξη του προγράμματος το 2013 μέχρι σήμερα περισσότερα από 6.000 παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, και Λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα και προγράμματα του CTY Greece, με το 52% να έχει λάβει υποτροφία. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα, που χαρακτηρίζονται από φαντασία και πρωτοτυπία και διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας τους για να υποστηρίξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες μάθησης κάθε παιδιού.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από τις θετικές επιστήμες προσφέρονται μαθήματα όπως: Κρυπτολογία, Θεωρία παιγνίων, Βιοϊατρικές επιστήμες, Εγκληματολογία, Η μαγεία της μαθηματικής σκέψης, Εισαγωγή στη ρομποτική και τα συστήματα αυτόματου ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι εν δράσει!

Από τον χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών προσφέρονται μαθήματα όπως: Ο κόσμος των Οικονομικών και της επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον κόσμο, Ποίηση, Πεζογραφία και Γλώσσα: Μια συγγραφική ματιά, Θεμελιώδεις αρχές Ψυχολογίας, Διεθνείς σχέσεις. Αρκετά μαθήματα, όπως το μάθημα της Διατροφής και του Κινηματογράφου, συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία, δίνοντας μια διεπιστημονική προσέγγιση στη μάθηση. Ενδεικτικά, ορισμένα από τα νέα μαθήματα που προσφέρει το CTY Greece είναι: Video game design, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία, Περί Ανέμων και Υδάτων: Η επιστήμη του καιρού, Η ακαδημία υπερηρώων, η Ψυχολογία των ανθρώπινων σχέσεων.  

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις και την εγγραφή σε αυτές, καθώς και δείγματα των τεστ, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο www.cty-greece.gr/exams. Για απορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το γραφείο του CTY Greece, στα τηλ. 2310 332625 και 2310 398253 ή στο email: cty@anatolia.edu.gr