Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 20:30

Σχολή Διοίκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Δράσεις και δυνατότητες των Τμημάτων Λογιστικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών

Σχολή Διοίκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Δράσεις και δυνατότητες  των Τμημάτων Λογιστικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών

Το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια και αναγνωρίζεται από όλους ως ένα ισχυρό πανεπιστημιακό τμήμα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης, Πρόεδρος Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Ηλίας Μακρής επισημαίνει δράσεις, δυνατότητες και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στους υποψήφιους φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

“Πιστοποίηση Προγράμματος σπουδών: Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών έχει αξιολογηθεί από την ανεξάρτητη αρχή (ΕΘΑΑΕ) με μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κέντρου και της περιφέρειας.

Επαγγελματικά Δικαιώματα: Οι απόφοιτοι του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής εγγράφονται στο οικονομικό επιμελητήριο, με όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο επαγγελματικά δικαιώματα.

Επαγγελματικές Πιστοποιήσεις: Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής είναι ένα από τα τρία μόλις, έως σήμερα τμήματα στην Ελλάδα, που έχουν λάβει την υψηλότερη αναγνώριση μαθημάτων, από τον παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης λογιστών ACCA. Επίσης, το τμήμα έχει διαρκή συνεργασία με το διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης στο πεδίο της χρηματοοικονομικής, CFA. Τέλος, το τμήμα έχει επιτύχει την αναγνώριση αριθμού μαθημάτων για τους αποφοίτους που θέλουν να εγγραφούν στο ΣΟΕΛ και στο ICAEW, εάν επιθυμούν να λάβουν πιστοποιήσεις και από αυτούς τους φορείς.

Φοιτητοκεντρικές δράσεις: Στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται πολλές δράσεις με σκοπό να δώσουν ερεθίσματα στους φοιτητές και να τους προετοιμάσουν για την επαγγελματική και επιστημονική τους εξέλιξη. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται συνέδρια και παρουσιάσεις με ενεργή συμμετοχή των φοιτητών, επιχειρηματικά παίγνια με συμμετοχή ομάδων φοιτητών σε μίνι πρότζεκτ, ενώ οι φοιτητές μας έρχονται σε επαφή με επιχειρηματίες και μέντορες που τους βοηθούν και τους κατευθύνουν. Συμμετέχουν επίσης σε έρευνες του τμήματος με την καθοδήγηση των καθηγητών.

Ολοκληρωμένη παροχή σπουδών: Στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής λειτουργούν με πολύ μεγάλη επιτυχία για αρκετά χρόνια, δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, με φοιτητές από ολόκληρη την Ελλάδα, για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε δεύτερο κύκλο σπουδών. Από το 2019 λειτουργεί επίσης και τρίτος κύκλος σπουδών (διδακτορικές σπουδές), με ήδη δύο αναγορεύσεις διδακτόρων και πλούσιο δημοσιευμένο, ερευνητικό έργο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε τους αυριανούς φοιτητές, να γίνουν μέρος της ακαδημαϊκής μας κοινότητας.

Για όποιες απορίες μπορεί να έχετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα στελέχη του τμήματός μας”.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης με σκοπό οι απόφοιτοι του Τμήματος να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση, κρίση και δεξιότητες παρέχει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Θεόδωρος Κοτσιλιέρης αναφέρει για το τμήμα: “Αποστολή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στο γνωστικό πεδίο τόσο της Διοίκησης Επιχειρήσεων όσο και σε αυτό της Διοίκησης Οργανισμών, με σκοπό οι απόφοιτοι του Τμήματος να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση, κρίση και δεξιότητες ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ εκπαίδευσης και παραγωγής.

Το επιστημονικό πεδίο του Τμήματος «Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών» εντάσσεται στα καθιερωμένα διεθνώς επιστημονικά πεδία της Ανώτατης Εκπαίδευσης (UNESCO - ISCED 2013) και παρέχει εμβάθυνση σε βασικά επιστημονικά πεδία με κυριότερα: τα οικονομικά και την επιχειρηματικότητα επιχειρήσεων & οργανισμών, τη δημόσια διοίκηση & την οργάνωση των διοικητικών ενοτήτων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, τις τεχνολογίες των πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης και του ηλεκτρονικού επιχειρείν, την επιχειρησιακή έρευνα, τις εργασιακές σχέσεις και τη μελέτη των ιστορικών και κοινωνικών θεσμών. Στο πλαίσιο αυτό, το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος έχει αξιολογηθεί θετικά από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Το Τμήμα ΔΕΟ έχει, από την ίδρυσή του, περίπου 5000 πτυχιούχους ενώ οργανώνει επί σειρά ετών το επιτυχημένο ΠΜΣ «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση». Στο Τμήμα λειτουργεί Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών. Το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος αποτελείται από 15 μέλη ΔΕΠ, 2 μέλη ΕΔΙΠ, 3 μέλη ΕΤΠ καθώς και 2 διοικητικούς υπαλλήλους. Η εκπαιδευτική διαδικασία και των τριών κύκλων σπουδών υποστηρίζεται από άριστες και σύγχρονες κτιριακές και τεχνολογικές υποδομές που διαρκώς ανανεώνονται.

Για τους πιο πάνω λόγους, καλούμε τους υποψήφιους φοιτητές, να ενταχθούν στη δυναμικά αναπτυσσόμενη ακαδημαϊκή μας κοινότητα. Για όποιες απορίες μπορεί να έχετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα στελέχη του τμήματός μας. Περισσότοερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο https://boa.uop.gr”.