Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 15:29

Περιβαλλοντική δράση “My Beach. Our Planet”: 180 κιλά απορριμμάτων συλλέχθηκαν στη Δυτική Παραλία!

Περιβαλλοντική δράση “My Beach. Our Planet”: 180 κιλά απορριμμάτων συλλέχθηκαν στη Δυτική Παραλία!

Την περιβαλλοντική δράση “My Beach. Our Planet” πραγματοποίησαν για 3η χρονιά πανελλαδικά και 2η στην Καλαμάτα η Pernod Ricard Hellas, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τις ελληνικές παραλίες.

Στην Καλαμάτα, το ραντεβού δόθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου στην Δυτική Παραλία, προκύπτοντας ένα αποτέλεσμα που μόνο τιμητικό δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της δράσης, συλλέχθηκαν 180 κιλά απορριμμάτων μέσω παράκτιου καθαρισμού, τα οποία προέρχονταν κατά κύριο λόγο από πλαστικά, ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός που συλλέχτηκε από γόπες τσιγάρων.

Το παρών στην δράση εθελοντισμού έδωσαν 30 άτομα, αριθμός που είχε συγκεντρωθεί και στην αντίστοιχη δράση του 2023 στην συνοικιά Κορδία, στο ύψος του “Elysian Luxury Hotel & Spa”.

Σε ερώτηση της “Ε” για το αν η συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση θα παγιωθεί στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, επισημάνθηκε πως το πρόγραμμα κάθε χρονιάς προκύπτει ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, με την οργάνωση iSea να ανακοινώνει τον προγραμματισμό της ανάλογα. «Πέρα του σκέλους του καθαρισμού, η δράση αυτή τείνει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου, ώστε να σέβεται τις ακτές και κατ’ επέκταση το περιβάλλον. Παράλληλα, η ενημέρωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα, προλαμβάνοντας καταστάσεις» πρόσθεσε σε τοποθέτηση της η ομάδα επικοινωνίας της δράσης.

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ 2022

Εχοντας δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό αποτύπωμα με τις δράσεις του 2022 και του 2023, με τον καθαρισμό 145.000 τ.μ. παραλιών σε όλη την Ελλάδα, η περιβαλλοντική πρωτοβουλία συνεχίζει το ταξίδι της στις ελληνικές παραλίες που πλήττονται από τη ρύπανση στην Αττική, στον Βόλο, στην Καλαμάτα και στη Θεσσαλονίκη με την ενεργή συμμετοχή εθελοντών και την καθοδήγηση της iSea. Η δράση “My beach. Our planet” συνεχίζει και φέτος την συνεργασία με το πρόγραμμα για την ανακύκλωση αποτσίγαρων «Γόπα Project», στο πλαίσιο της οποίας τοποθετούνται σταχτοδοχεία στις παραλίες όπου πραγματοποιούνται οι καθαρισμοί, συμβάλλοντας με ακόμη μια ενέργεια στην προστασία των παραλιών από τη ρύπανση. Παράλληλα, η Pernod Ricard Hellas παρείχε εκπαίδευση και εξοπλισμό για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας σε επαγγελματίες εστίασης.