Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 11:47

AutoGas Παπανικολάου e-moto: Γνωριμία με τον συναρπαστικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης

Γράφτηκε από την

 

Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης είναι έτοιμο να μυήσει τους Μεσσήνιους το κατάστημα AutoGas Παπανικολάου e-moto στα Φιλιατρά.

Ηλεκτρικά scooters και ποδήλατα μπορούν να δώσουν κορυφαίες λύσεις μετακίνησης σε μικρούς και μεγάλους, αλλά και να αξιοποιηθούν από τουριστικές επιχειρήσεις.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον συναρπαστικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης, που υπόσχεται οικονομικές λύσεις στην καθημερινότητά μας, με την βοήθεια του Κώστα Παπανικολάου.

 

- Πότε ξεκίνησε η ηλεκτροκίνηση στη Μεσσηνία;

Ηταν το φυσικό αποτέλεσμα όταν το 2010 η επιχείρηση ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την κίνηση οχημάτων με την τοποθέτηση συστημάτων αεριοκίνησης. Η ποιότητα των εργασιών, της εξυπηρέτησης, των υλικών που χρησιμοποιούμε καθώς και η επίλυση προβλημάτων που δημιουργούνταν στα οχήματα από την τοποθέτηση ανειδίκευτων τεχνικών, μας έφεραν στις πρώτες θέσεις επιλογής εγκαταστάτη στη Ν/Δ Πελοπόννησο. Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες πελάτες που μας εμπιστεύτηκαν, αφού μαζί αποδείξαμε ότι από τη μετατροπή αυτή μόνο κερδισμένος μπορεί να βγεις, αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Φτάνοντας στο 2018 προσθέτουμε άλλο ένα κεφάλαιο στο βιβλίο που λέγεται οικονομική μετακίνηση, με τον τίτλο “Ηλεκτροκίνηση”.

Σεμινάρια, εκθέσεις, ταξίδια και πολλές συναντήσεις με ανθρώπους που ασχολούνται με το αντικείμενο, μας οδήγησαν στην συνεργασία με τις τρεις καλύτερες εισαγωγικές εταιρείες ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα. Θα αναρωτηθεί κανείς: «Μήπως είναι νωρίς;». Η απάντηση είναι πως ήρθε η ώρα να κινηθούμε οικονομικά, τα πράγματα είναι αρκετά ώριμα ώστε κι εμείς να μπορούμε να πουλάμε με εγγύηση και ο κόσμος να αγοράζει με ασφάλεια. Τα πράγματα όμως και εδώ θα είναι επικίνδυνα αν εμπιστευτεί ο κόσμος τους λάθος ανθρώπους.

- Τι είναι ένα ηλεκτρικό όχημα;

Ηλεκτρικό είναι το όχημα που ο κινητήρας του δεν είναι εσωτερικής καύσης, αλλά η πηγή ενέργειας προέρχεται από μια μπαταρία η οποία επαναφορτίζεται. Και για να το πούμε πολύ απλά, γύρω από τον άξονα από τον οποίο παίρνουμε την κίνηση υπάρχει ένας ηλεκτρομαγνητικός μηχανισμός, ο οποίος μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανική.

- Γιατί να αγοράσει κάποιος ένα ηλεκτροκίνητο όχημα;

Δεν θα ξεκινήσω με τα οικονομικά οφέλη που έχει, αλλά πρώτα απ' όλα θα τονίσω την απίστευτη αίσθηση που σου δίνει. Πραγματικά όποιος οδηγεί ηλεκτρικό όχημα το ερωτεύεται. Η χαρά, η ευεξία που νιώθει ο οδηγός αλλάζουν την ιδέα που έχει για τη μετακίνηση, και αυτό οφείλεται πιο πολύ πιστεύω στην αθόρυβη λειτουργία και στην απουσία κραδασμών. Οπωσδήποτε μετά έρχεται η οικονομία: Εχει υπολογιστεί ότι με 0,30 ευρώ κάνεις 100 χλμ., μπορείς να πεις σχεδόν ότι δεν έχεις καύσιμα, γιατί τα ποσά είναι αμελητέα. Επίσης η άνεση και η ευκολία που σου δίνουν στη καθημερινότητα τα ηλεκτρικά οχήματα κατά τη μετακίνηση, παίζουν μεγάλο ρόλο.

- Γενικώς τι θα λέγατε για τα οφέλη και τα μειονεκτήματα που μπορεί να έχει το ηλεκτροκίνητο μέσο;

Σίγουρα το μεγαλύτερο όφελος είναι η απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα. Αμέσως εξαφανίζονται και οι ρύποι για το περιβάλλον, ενώ υπάρχουν και μηδενικά επίπεδα ηχορύπανσης. Αλλο είναι ότι δεν έχουμε service στον κινητήρα. Δεν έχουμε επίσης τέλη κυκλοφορίας, και πολύ σημαντικό είναι ακόμη ότι μας δίνεται η δυνατότητα να φορτίσουμε την μπαταρία μας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ως μειονέκτημα θα έλεγα μόνο ένα, αν μπορούσες να το πεις μειονέκτημα, και αυτό είναι ότι πρέπει να βάλουμε στο πρόγραμμά μας το να το φορτίζουμε. Πρέπει να μην ξεχάσουμε δηλαδή, όταν τελειώνει, να βάζουμε έναν φορτιστή σαν αυτούς που έχουν οι φορητοί υπολογιστές στην πρίζα, συνδέοντάς τον με το όχημα, γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε ενέργεια - εκτός βέβαια αν υπάρχει δεύτερη μπαταρία.

- Σε ποιους απευθύνονται τα ηλεκτροκίνητα οχήματα;

Πραγματικά σε όλους, από παιδιά για τα οποία διαθέτω ποδήλατα και scooters χωρίς να χρειάζεται δίπλωμα, μέχρι και τον τελευταίο ηλικιωμένο που μπορεί να οδηγήσει. Μάλιστα πολλά είναι τα τηλέφωνα για 4τροχα ηλεκτρικά, στα οποία δεν χρειάζεται ισορροπία, και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαι έτοιμος να καλύψω και αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν επίσης αναδιπλούμενα ποδήλατα που μπορεί κάποιος να τα πάρει μαζί του στο αυτοκίνητο ή στο σκάφος, ή ένας φοιτητής που θα το παίρνει μαζί του στο ασανσέρ, στο μετρό κτλ.

Σημαντικό κομμάτι βέβαια, στο οποίο απευθύνομαι, είναι οι επαγγελματίες όπως delivery και courier, για τους οποίους διαθέτουμε ειδικό scooter. Επίσης τα ξενοδοχεία, που μπορούν να παρέχουν ηλεκτρικά οχήματα στους πελάτες τους με αμοιβή ή όχι, αλλά και οι επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων.

- Αν έχει κάποιος ήδη ένα ποδήλατο ή scooter, μπορεί να το μετατρέψει σε ηλεκτρικό;

Πολύ καλή ερώτηση! Βέβαια, υπάρχουν κιτ μετατροπής που προσαρμόζουμε επάνω στα ποδήλατα και μπορούμε να έχουμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με τα μισά χρήματα. Οσον αφορά τα scooters, θα έλεγα ότι έναν ιδιώτη τον συμφέρει να το πάρει έτοιμο. Επίσης η παγκόσμια αγορά να ξέρετε ετοιμάζεται και για μετατροπές σε αυτοκίνητα. Θα αργήσει λίγο, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι από τώρα, είναι και στα σχέδια της επιχείρησης άλλωστε, όταν ο καταναλωτής δεχθεί το ηλεκτρικό όχημα να φέρουμε και αυτοκίνητα.

- Κλείνοντας, τι άλλο θα θέλατε να προσθέσετε;

Προσκαλώ όλο τον κόσμο να έρθει να τα δοκιμάσει, γιατί πραγματικά είναι υπέροχα. Αξίζει κάποιος να πάει μια βόλτα και δίνω αυτή την ευκαιρία, για να δει ποιο είναι το μέλλον. Και μιας και ανέφερα αυτή τη λέξη, θέλω να τονίσω κάτι: Πρέπει να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία, έχουμε τόση γνώση πλέον, που είμαστε αδικαιολόγητοι αν δεν προσέχουμε το περιβάλλον και την υγεία μας. Τα ηλεκτρικά οχήματα φροντίζουν και για τα δύο.

Προσωπικά πιστεύω στην ηλεκτροκίνηση και ότι θα είναι ένα κομμάτι του παζλ που θα βελτιώσει τη ζωή μας.

 

AutoGas Παπανικολάου e-moto

1ο χλμ. Φιλιατρών - Κυπαρισσίας

Τηλ.: 6974-453313, 27610 32744