Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 13:03

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο ποδήλατο για το παιδί σας!

Γράφτηκε από την
Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο ποδήλατο για το παιδί σας!

 

Ποιο παιδί δεν ενθουσιάζεται στη θέα ενός ποδηλάτου; Είναι διασκεδαστικό και αποτελεί το πρώτο μέσο αυτονομίας κάθε ανθρώπου. Κάθε γονιός, επομένως, πρέπει να λάβει όλες τις προϋποθέσεις υπόψη του για να επιλέξει το κατάλληλο παιδικό ποδήλατο.

Ταιριάξτε το ποδήλατο με τα χαρακτηριστικά του παιδιού

Δεδομένου πως κάθε παιδί αναπτύσσεται διαφορετικά, πρέπει να υπολογίστε το ύψος του παιδιού και το ύψος των ποδιών. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, διαλέξτε τις σωστές ίντσες στη διάμετρο της ρόδας του ποδηλάτου.

 

Επιλέξτε ένα ποδήλατο ελαφρύ στην κατασκευή του

Πολλά ποδήλατα είναι βαριά με αποτέλεσμα τα παιδιά να κουράζονται εύκολα και κάπως έτσι να μετριάζεται ο ενθουσιασμός τους. Προτιμήστε ένα ελαφρύ μοντέλο για ανέμελες και ξεκούραστες βόλτες.

Στο Bikestation το εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να σας προσφέρει τις κατάλληλες συμβουλές.

Μια ασφαλής επιλογή που μπορεί να ενθουσιάσει οπτικά κάθε παιδί είναι το μοντέλο Orient Bmx Primo 12''. Διαθέτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας με μπαρετάκια και προφυλακτήρα στην αλυσίδα προς αποφυγή τραυματισμού, εργονομικές μανέτες με δυνατότητα ρύθμισης ανάλογα με το μήκος των δαχτύλων ενώ η σέλα και το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενα σε 2 δύο σημεία.

Με τα ίδια χαρακτηριστικά και προδιαγραφές ασφαλείας είναι και το Trail Bmx Racer 16''.

Καθώς ανεβαίνουμε στην ηλικιακή ομάδα συναντάμε τα ποδήλατα 20''. Μια επιλογή για ένα καλό ξεκίνημα, και ειδικά για οικογενειακές βόλτες στο βουνό, είναι MTB Orient 20'' Comfort 6 speed. Διαθέτει περιστροφικό χειριστήριο και ταχύτητες (μόνο στο πίσω μέρος του ποδηλάτου), τροχούς, v-brakes αλουμινίου καθώς και ενισχυμένο σταντ. Για τους μικρούς λάτρεις της ποδηλασίας που θέλουν να νιώθουν extra ασφάλεια προσφέρεται η δυνατότητα τοποθέτησης Βοηθητικών τροχών

Μην ξεχάσετε το κράνος!

Φυσικά, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια κάθε παιδιού από πιθανή πτώση χρειάζεται και το κατάλληλο κράνος. Στο bikestation.gr θα βρείτε ποικιλία σε χρώματα και σχέδια.

Το Force παιδικό κράνος ποδηλάτου Fun, το οποίο χάρη στην κατασκευή του δεν προκαλεί εφίδρωση, έχει διχτάκι που προστατεύει από έντομα ενώ εξασφαλίζεται η σωστή προσαρμογή στο κεφάλι. Το funky χρώμα του σίγουρα ενθουσιάζει κάθε παιδί.

Χερούλια ποδηλάτου για δυνατό κράτημα

Το βασικό σημείο για την ασφάλεια του παιδιού είναι τα χερούλια ποδηλάτου. Πρέπει να είναι μαλακά, ώστε αν ιδρώνει το χέρι, μην γλιστράει. Το Force παιδικό διάτρητο χερούλι εξασφαλίζει τα παραπάνω καθώς είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ. Βρείτε το σε ποικιλία χρωμάτων.

Ό,τι και να χρειαστείτε το bikestation.gr καλύπτει κάθε ανάγκη που αφορά την αγορά ποδηλάτου και ό,τι έχει να κάνει γύρω από αυτό.


NEWSLETTER