Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 13:52

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για τα χαράτσια

Γράφτηκε από την

Την ώρα που τα άδικα και αναποτελεσματικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε κραχ την οικονομία και την κοινωνία μια σειρά ακόμη βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα όπως ο κεφαλικός φόρος, η εργασιακή εφεδρεία, το νέο χαράτσι ακινήτων, οι δραματικές μειώσεις μισθών μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου και όλα αυτά τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες έρχονται να μας οδηγήσουν σε κοινωνικά ερείπια και οικονομικά συντρίμμια δημιουργώντας συνεχώς αδιέξοδα .
Η κυβέρνηση δυστυχώς σήμερα ανήμπορη και πανικόβλητη υποκύπτοντας στις πιέσεις και τους εκβιασμούς, της Τρόικας και των δανειστών είναι έτοιμη για την κατεδάφιση κάθε κοινωνικής και παραγωγικής δραστηριότητας δίνοντας « γη και ύδωρ»,  διευρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τις λίστες ανεργίας και το χάσμα της κοινωνικής συνοχής.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε με απειλητικό ύφος προς την Ελληνική κοινωνία πως ο οδοστρωτήρας του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος ξεκινά.
Αυτός ο οδοστρωτήρας στο αμέσως προσεχές διάστημα στο πέρασμα του θα ποδοπατήσει τα εργατικά δικαιώματα βάζοντας την ταφόπλακα σε όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και περισσότερα λουκέτα.
Με το ανάλγητο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας χιλιάδες εργαζόμενοι πρόκειται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ανέργων του ΟΑΕΔ .
Από τον ακολουθούμενο πολιτικό και κοινωνικό κανιβαλισμό δε γλίτωσαν ούτε πολύτιμα ερευνητικά κέντρα της χώρας ούτε και σημαντικότατοι φορείς κοινωνικής πρόνοιας.
Με το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την εφαρμογή του στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με την ταυτόχρονη κατάργηση των ΣΣΕ οι μισθοί μετατρέπονται σε « χαρτζιλίκι» , το εργατικό δίκαιο γίνεται «τσιφλίκι» των εργοδοτών, οι συντάξεις εκμηδενίζονται αφού το πλήγμα που δέχονται είναι καίριο.
Με το «κεφαλικό φόρο», για τα εισοδήματα του 2010 και το νέο χαράτσι ακινήτων από το οποίο δεν ξεφεύγουν ούτε οι επιδοτούμενοι άνεργοι, γίνεται η νέα αφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών.
Σήμερα μάλιστα που χιλιάδες πολίτες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ‘άνεργοι και συνταξιούχοι, δεν έχουν χρήματα για να επιβιώσουν, είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται  ο εκβιασμός της διακοπής του ρεύματος.
Ο Στόχος της Τρόικας και των Δανειστών είναι σαφής και ξεκάθαρη.
Ισοπέδωση και εξαφάνιση του Δημόσιου Τομέα,
Να γίνουμε χώρα φθηνού και χαμηλού εργατικού κόστους, χωρίς καμιά περιουσία.
Τα φαινόμενα του κοινωνικού αυτοματισμού που θα έχουμε θα είναι το όχημα για να περάσουν αυτά τα μέτρα, γι’ αυτό η αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση και καθολική για να μην γίνουμε τα σκουπίδια και η Μπανανία της Ε.Ε.
Είμαστε αντίθετοι στην ισοπέδωση και εξαφάνιση του Δημόσιου Τομέα και των Δημόσιων Υπαλλήλων.
Κανείς δεν διορίστηκε ως κτηματομεσίτης, ο Δημόσιος Τομέας δεν είναι τσιφλίκι κανενός, κανείς δεν έχει λευκή επιταγή.
Θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο για όλες αυτές τις ρυθμίσεις που στρέφονται ξανά σε βάρος των Εργαζομένων.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να κυνηγήσει τους φοροκλέπτες και τους φοροδιαφεύγοντες…και αυτούς που ευθύνονται για αυτή την κρίση.
Είναι αδιανόητο σήμερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για μία ακόμη φορά την κρίση για την οποία δεν ευθύνονται και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να μην συμμετέχει, να παραμείνει στο απυρόβλητο και να χρησιμοποιεί την κρίση ως πρόσχημα για να απολύει, να μην πληρώνει τους εργαζόμενους και να τσαλακώνει τα εργατικά δικαιώματα, τις ΣΣΕ, τους Εργατικούς Νόμους,  να φοροκλέπτει  και να φοροδιαφεύγει.
Αυτοί πρέπει να πληρώσουν 

Σ’  αυτούς …πρέπει να κόψουν το ρεύμα.                 

Με απόφαση της διοίκησης


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


NEWSLETTER