Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 14:46

Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Ο Επαγγελματικός Βιοτεχνικός και Εμπορικός κόσμος της Καλαμάτας και του Νομού Μεσσηνίας, όπως και ολοκλήρου της Ελλάδος είναι αγανακτισμένος και οργισμένος και διαμαρτύρονται  εντόνως, από τας συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις  που μας έχει επιβάλει η σημερινή κυβέρνηση
Που δυστυχώς κάθε φορά αυξάνονται οι εισφορές και οι φόροι πριν από εμάς  γιά εμάς για το καλό μας! χωρίς να μας ρωτήσουν ποτέ, αν μπορούμε  να πληρώσουμε  αυτά τα απανωτά χαράτσια! Κύριος φόρος εισοδήματος, έκτατη εισφορά επί των κερδών, περαίωση παλαιών ετών που έχουν πληρωθεί οι φόροι,  έκτατη εισφορά επιτηδεύματος 3%, επιβολή εκτάκτου τέλους στα ακίνητα μέσο της ΔΕΗ  και με την απειλή διακοπής ρεύματος και ποινή φυλάκισης για οφειλόμενα άνω των 5.οοο χιλιάδων ευρώ!
Επίσης οι συνεχείς  αυξήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία ΟΑΕΕ και ΙΚΑ, στις ΔΕΚΟ, ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΔΗΜΟΣ κ.λ.π. που όλα αυτά συνθλίβουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα των 2 ετών έκλεισαν  145.000 χιλιάδες επιχειρήσεις και άλλες τόσες  χιλιάδες έχουν αρχίσει να βαράνε ΚΟΚΚΙΝΟ με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του 2011 συνολικά να έχουν κλείσουν 230.000 επιχειρήσεις με απώλειες θέσεων εργασίας πάνω από 400.000 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων, τσακίζοντας κυριολεκτικά την ραχοκοκαλιά της Εθνικής μας οικονομίας!  
Με τα συνεχιζόμενα νέα. φορολογικά μέτρα χαράτσια και τις μειώσεις μιστών και συντάξεων, όλα αυτά δεν συντελούν στο να ορθοποδήσει η οικονομία μας, αλλά απεναντίας την βυθίζουν στην ύφεση και στην αύξηση της ανεργίας, τραυματίζοντας ακόμη πιο πολλή την οικονομία της χώρας. Έχοντας κυριολεκτικά γονατίσει και συγχρόνως αγανακτήσει ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, που είναι έτοιμος να εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες για την χώρα και όχι μόνο! Ουδέποτε Ελληνική κυβέρνηση  στην ιστορία του πολιτικού μας βίου επέβαλε τέτοια πρωτόγνωρα και δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα   στην Ελληνική οικογένεια που πληγώνουν θανάσιμα την κοινωνία των Ελλήνων για το κατάντημα της χώρας μας.
Επίσης δεν ξέρουμε γιατί υπάρχει αυτή η κυβερνητική αδιαφορία για τις  εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών και που αποσκοπεί το γεγονός αυτό.
Που λυμαίνουν την χώρα μας πουλώντας τα πάσης φύσεως υποβαθμισμένα ποιοτικά προϊόντα  και υπηρεσίες, με το παράνομο και εξαπλωμένο παραεμπόριο σε ολόκληρη την Ελλάδα, που δεν ελέγχονται από καμία Δημόσια υπηρεσία, που διακινούν το ένα τρίτο της Εθνικής μας οικονομίας και  τίθενται σε διωγμό οι νόμιμοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, με συνεχής ελέγχους πρόστιμα και χαράτσια.
Και απλά ρωτάμε, μήπως όλους αυτούς τους χιλιάδες λαθρομετανάστες τους    
Χρειάζονται για φτηνά εργατικά χέρια των 100 και 200 ευρώ μηνιαίως;

Για όλους τους παραπάνω λόγους ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  ΕΝΤΟΝΑ.              

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ  ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΣΗΜΕΡΑ  ΤΕΤΑΡΤΗ   19 Οκτωβρίου  2011
Σε όλα αυτά τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα που μας επέβαλε η σημερινή
Κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση του Δ.Ν.Τ. και της τρόικας του μνημονίου.

ΛΕΜΕ  ΟΧΙ  σε αυτή την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας!
ΛΕΜΕ  ΟΧΙ  στην συρρίκνωση και πάγωμα μισθών και συντάξεων!
ΛΕΜΕ  ΟΧΙ  στις συνεχόμενες  αυξήσεις στον Ο.Α.Ε.Ε.- ΙΚΑ και ΔΕΚΟ!
ΛΕΜΕ  ΟΧΙ  στις  εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα!
ΛΕΜΕ  ΟΧΙ  στις  αυξήσεις του  Φ.Π.Α. και στην άνοδο των τιμών!
ΛΕΜΕ  ΟΧΙ  στην τρόικα του Δ.Ν.Τ. του μνημονίου του παραλογισμού!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ άλλο, στον εμπαιγμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στους εργαζομένους και συνταξιούχους   του Ελληνικού λαού.
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ

ΛΕΜΕ  ΝΑΙ,  στην ανάπτυξη της χώρας στον χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για να μειωθεί  η ΑΝΕΡΓΙΑ! Ενώ με τα συνεχιζόμενα  εισπρακτικά μέτρα θα αυξηθεί!
ΛΕΜΕ ΝΑΙ, στο να πληρώσουν τα ελλείμματα αυτοί που τα έκλεψαν, οι ξένες πολυεθνικές εταιρείες και τα  τοκογλυφικά μέτρα των τραπεζών.
ΛΕΜΕ ΝΑΙ,   στο να μπορεί ο κάθε επαγγελματίας ελεύθερα να διαλέγει την ασφαλιστική του κλάση που μπορεί να πληρώσει!
ΛΕΜΕ  ΝΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ  και ΟΧΙ στην υποταγή, στην φτώχεια και στην συρρίκνωση της Πατρίδος, που θέλουν να μας υποβάλουν τα ξένα κέντρα αποφάσεων!


Για την Ομοσπονδία Επαγγελματικών- Βιοτεχνικών  & Εμπορικών  Σωματείων Καλαμάτας  και Νομού Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος  της  Ομοσπονδίας  ΕΒΕΣ       


Θεόδωρος  Μπαζίγος                                              

Υ.Σ Η επιτυχία της απεργίας μας ήταν σε ποσοστό 98%.
Κλειστά τα πολυκαταστήματα και η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
Ανοιχτά μόνο τα Καφέ-Μπάρ.