Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 21:19

ΤΕΕ: Ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στα έργα

Γράφτηκε από την
ΤΕΕ: Ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στα έργα

Στην ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια ως προς την καταβολή των οφειλόμενων από τους ΟΤΑ και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, προς τους αναδόχους εργολήπτες, συμφώνησε η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΤΕΕ στην πρόσφατη συνεδρίασή της.
Οπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρος της Ν.Ε. Νίκος Πατσαρίνος, είναι σημαντικό να υπάρξει διαφάνεια στη διαχείριση του θέματος, έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίζει ποιος, τι, πόσο, από ποιον και από πότε έχει να λαμβάνει.
«Χρειάζεται να υπάρξουν κριτήρια ώστε η καταβολή των οφειλομένων να γίνεται δίκαια και αναλογικά» παρατήρησε ο Ν. Πατσαρίνος, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο εξής θα πρέπει να ισχύσει ως ελάχιστη βασική προϋπόθεση η μη δημοπράτηση έργων για τα οποία δεν έχει εξασφαλιστεί τουλάχιστον το 70% της χρηματοδότησης από απολύτως σίγουρη πηγή:
«Δεν είναι δυνατόν, λόγου χάριν, έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ να δημοπρατείται με διαθέσιμη πίστωση μόλις τα 100.000» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ


Στην ίδια συνεδρίαση, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΤΕΕ συμφώνησε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί παρέμβαση της Πολιτείας στο ταμείο των μηχανικών - το πρώην ΤΣΜΕΔΕ και πλέον Ταμείο Ανεξάρτητων Επαγγελματιών, στο οποίο οι μηχανικοί υπάγονται μαζί με τους γιατρούς και τους δικηγόρους:
«Ομόφωνα αποφασίσαμε ότι το "κούρεμα" του 50% δεν πρέπει να επιβαρύνει το ταμείο μας. Σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε αντίθετοι, είτε στην αύξηση των εισφορών είτε στη μείωση των συντάξεων και του εφάπαξ προκειμένου να διατηρηθεί η εξαιρετική αναλογία που υπάρχει σήμερα, 7 εργαζόμενοι για έναν συνταξιούχο» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΤΕΕ.


NEWSLETTER