Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 04:17

Παράταση αποπληρωμής των δανείων πυροπλήκτων

Γράφτηκε από την
Παράταση αποπληρωμής των δανείων πυροπλήκτων

Την παράταση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων πυροπλήκτων που δεν έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημ. Αδαμόπουλος στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ). Η συνέλευση έγινε το Σάββατο και ο κ. Αδαμόπουλος ζήτησε την διαμεσολάβηση του προέδρου της ΚΕΕΕ Κώστα Μίχαλου προκειμένου να γίνει συνάντηση αυτή την εβδομάδα των προέδρων των 6 Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών με την διοίκηση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, ώστε: «Να υπάρξει συμφωνία για την αναστολή των δόσεων 30-6-2012 και 31-12-2012 των πυρόπληκτων δανείων που δεν έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, στα πλαίσια της απόφασης 2/22475/0025, του τέως υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, που υπεγράφη στις 25 Απριλίου και αφορούσε τα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Επίσης, ο Δημήτρης Αδαμόπουλος ζήτησε την από κοινού με την ΚΕΕΕ αποστολή υπομνήματος προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης για τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2009 που αφορά την χρήση του αιγιαλού, ώστε «να επιτρέπονται στα καταστήματα εστίασης και άλλα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κάνουν ελαφριές, μεταβλητές κατασκευές για περιορισμένη χρονική περίοδο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες τους και να μην κινδυνεύουν από υψηλά πρόστιμα».
Τέλος, ο δεύτερος εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Γκρέκης, αναφέρθηκε στο αίτημα των επιχειρήσεων για συμψηφισμό των απαιτήσεων οφειλετών του Δημοσίου, έναντι των οφειλών τους προς αυτό, ώστε να τους δίνεται φορολογική ενημερότητα από τις κατά τόπους ΔΟΥ.


NEWSLETTER