Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 11:02

Κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Πύλου ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την

Κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Πύλου τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, ο οποίος προειδοποιεί ότι "ως αυριανή κυβέρνηση θα ακυρώσει όλες τις σκανδαλώδεις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς καταβολή αποζημίωσης στους αετονύχηδες μεγαλοεπενδυτές".
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνονται τα εξής:
"Με απόφαση της κυβέρνησης παραχωρείται σε ιδιώτες -μέσω συμβάσεων- κάθε δικαίωμα χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το λιμάνι και η μαρίνα της Πύλου.
Είναι γνωστές οι διαχρονικές ευθύνες και τραγικές ανεπάρκειες (τοπικές και κυβερνητικές) της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δυνάμεων που στηρίζουν σήμερα την μνημονιακή συγκυβέρνηση, στο να υλοποιήσουν το αναπτυξιακό έργο της ολοκλήρωσης της μαρίνας της Πύλου. Είναι γνωστή η συνταγή. Μετά την απαξίωση ακολουθεί η ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα κατά το γνωστό σχήμα. Χρήμα στους αετονύχηδες επενδυτές θα διαθέσει άφθονο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Παρά το γεγονός ότι κρίσιμες πλευρές της ιδιωτικοποίησης θα διευκρινιστούν με την αναλυτική σύμβαση παραχώρησης, είναι όμως ξεκάθαρο ότι παράλληλα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δημιουργούνται νέοι όροι εμπορικής και τουριστικής εκμετάλλευσης στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα αγωνιστεί σήμερα για την αποτροπή του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Και ως αυριανή κυβέρνηση θα ακυρώσει όλες τις σκανδαλώδεις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς καταβολή αποζημίωσης στους αετονύχηδες μεγαλοεπενδυτές.
Σήμερα είναι επίσης απαραίτητος ένας ευρύς συντονισμός φορέων και πολιτών για να μην περάσουν τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και της μαρίνας της Πύλου".