Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 16:26

Συνάντηση προέδρων των εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2011 συνάντηση των Προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων – Μελών της ΟΕΣΠ & ΝΕ, στην Τρίπολη στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τριπόλεως. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν όλα τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και που έχουν να κάνουν κυρίως με τις νέες μορφές αυτοδιοίκησης λόγω του «Καλλικράτη» καθώς επίσης και ο συντονισμός ενεργειών για τη σωστή αντιμετώπιση τέτοιου είδους θεμάτων και διαδικασιών.
Όλες οι απόψεις που διατυπώθηκαν συνέκλιναν στο γεγονός ότι είναι πλέον αισθητή η απουσία των Περιφερειών τη στιγμή μάλιστα που τα προβλήματα του εμπορικού κλάδου διογκώνονται. Έντονος προβληματισμός επίσης εστιάστηκε στο θέμα των συγχωνεύσεων πολλών διοικητικών και δημόσιων υπηρεσιών στις κατά τόπους περιοχές της Πελοποννήσου.
Αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν η ομόφωνη απόφαση για να γίνει ακόμα πιο έντονη και διεκδικητική η παρουσία της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος στο περιφερειακό σκηνικό. Μάλιστα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί συνάντηση με το Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη.     Ο Πρόεδρος της ΟΕΣΠ & ΝΕ κ. Παγώνης ανέφερε συγκεκριμένα ότι η στόχευση αυτής της συνάντησης και τέτοιου είδους συλλογικών προσπαθειών είναι η ανάπτυξη της αποκεντρωμένης οικονομίας και του εμπορίου και η ανάδειξη των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη  η διοικητική Περιφέρεια της Ομοσπονδίας μας αλλά και η ελληνική περιφέρεια εν γένει, να ορθώσει το ανάστημά της και να υψώσει τη φωνή της ώστε να εισακουστούν οι θέσεις του εμπορικού κόσμου αλλά και κυρίως ο ζωτικός οικονομικός ρόλος  του στις τοπικές κοινωνίες. Τέλος, τόνισε ότι ο ρόλος της Ομοσπονδίας είναι και θα είναι παράλληλος και επικουρικός με τις δράσεις των Εμπορικών Συλλόγων για την προώθηση των θεμάτων του κλάδου.


Από την Ομοσπονδία


NEWSLETTER