Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012 11:24

20% κάτω το τριήμερο η τουριστική κίνηση

Γράφτηκε από την
20% κάτω το τριήμερο η τουριστική κίνηση

Μικρότερη της επιθυμητής αλλά σε καμία περίπτωση ανάξια λόγου ήταν η προσέλευση επισκεπτών στη Μεσσηνία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η παρτίδα -σύμφωνα με στελέχη ξενοδοχείων- σώθηκε με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα η ζήτηση κλινών ήταν σχεδόν μηδενική. Οι επισκέπτες έδωσαν το φιλί της ζωής σε πολλές επιχειρήσεις, όμως ο αριθμός τους δεν είναι ικανός να αντιστρέψει το απαισιόδοξο κλίμα που επικρατεί στην αγορά.

Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές της Μεσσηνίας, η ζήτηση για δωμάτια υπήρξε σχεδόν μηδενική και πολλοί επαγγελματίες "πάγωσαν", αφού περίμεναν να κάνουν σεφτέ του Αγίου Πνεύματος. Γενικότερα πάντως η τουριστική αγορά έχει "παγώσει" καθώς υπάρχει μείωση των κρατήσεων από το εξωτερικό, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα, και φυσικά μείωση της εσωτερικής κίνησης λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων.

Πριν από τις εκλογές η αγορά είναι σχεδόν ανέφικτο να ανακάμψει, και γι' αυτό οι επαγγελματίες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σε κάθε περίπτωση οι ελπίδες αυτές θα ζωντανέψουν μόνο αν σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα κυριαρχήσει η απαισιοδοξία, καθώς πλέον θα είναι μάλλον ανέφικτο να κερδηθεί το στοίχημα της φετινής τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προϊσταμένου Κίνησης του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Γιώργου Πετρουλάκη, η κίνηση φέτος ήταν μειωμένη κατά 20% - ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν και οι κρατήσεις σε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τις επόμενες μέρες η "Ε" θα καταγράψει με αναλυτικά ρεπορτάζ την κίνηση του τριημέρου αλλά και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική τουριστική αγορά.


NEWSLETTER