Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 06:29

Επικίνδυνη επιδρομή κουνουπιών στη Γιάλοβα

Γράφτηκε από την
Επικίνδυνη επιδρομή κουνουπιών στη Γιάλοβα



Ο πληθυσμός των κουνουπιών αυξήθηκε δραματικά στη Γιάλοβα, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί το προηγούμενο διήμερο να φύγουν κακήν κακώς. Αιτία ήταν αυτός ο διάολος που τελικά δεν καταπολεμήθηκε όπως θά'πρεπε παρ' όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιαννούτσος.
Το πρόβλημα τελικά δεν θα λυθεί με τη χερσαία καταπολέμηση αν και καθαρίστηκε η μεγάλη τάφρος όπως είχαμε προ καιρού γράψει.
Το διήμερο που πέρασε δεν είχε προηγούμενο για φέτος. Η επιδρομή του διαβόλου δυσφήμησε τα μέγιστα την περιοχή και οι κάτοικοι κυκλοφορούσαν με αντικουνουπικά στην τσέπη. Οι εν λόγω αράδες δεν προκύπτουν από παράπονα κατοίκων αλλά από ιδίαν αντίληψη όπου βεβαίως ενισχύεται το ρεπορτάζ γιατί οι συζητήσεις στη Γιάλοβα -στον τόπο της επιδρομής- δεν είχαν τελειωμό.
Δεν πάει άλλο. Αν δεν πραγματοποιηθεί ραντισμός από αέρος με ελικόπτερο τώρα, η Γιάλοβα θα υποβαθμιστεί όπως στο παρελθόν, τότε που η ελονοσία ήταν μόνιμος κάτοικος. Εχει γίνει ραντισμός από αέρος κατά το παρελθόν και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Υπάρχουν τα παραστατικά στο αρχείο του δήμου και μπορούν να τα βρουν ώστε το ελικόπτερο να έρθει αύριο.
Η έκταση της βαλτούσας περιοχής μόνο από ψηλά φαίνεται. Δεν καταπολεμείται χερσαίως απ' ό,τι διαπιστώθηκε.

Τάκης Αλεξάκης








NEWSLETTER