Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 04:44

Η Καλαμάτα υποδέχτηκε 1.314 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου

Γράφτηκε από την



Ιδιαίτερα αισθητή έκαναν χθες την παρoυσία τους, ειδικά στην παραλιακή ζώνη οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου "Thomson Celebration", που κατέπλευσε το πρωί με 1.314 άτομα. Εκατοντάδες επιβάτες, Βρετανοί στην πλειοψηφία τους περπάτησαν στην πόλη και απόλαυσαν το μπάνιο τους στην παραλία, ενώ ένας μικρός αριθμός πραγματοποίησε εκδρομή με δύο πούλμαν σε αρχαιολογικούς χώρους του νομού.
Χθες από νωρίς το πρωί πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας ενημέρωνε προφορικά τους επιβάτες κι έδινε αρκετά σαφείς οδηγίες αυτή τη φορά για το πως μπορούν να κινηθούν πιο εύκολα στην πόλη και τι μπορούν να δουν. Φυσικά δεν έλειψαν τα κεράσματα με παστελάκι και ο χάρτης που διαμένει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.
Πρόβλημα αντιμετώπισαν και αυτή τη φορά όσοι συνόδευαν Ατομα με Ειδικές Ανάγκες σε καροτσάκια, καθώς ούτε ο χώρος του λιμανιού προσφέρεται ούτε οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της πόλης είναι ιδανικά.
Αρκετοί έκαναν ποδηλατάδα προς τα δυτικά, ενώ κάποιοι θέλησαν να δουν από κοντά τη Μαρίνα και να περπατήσουν μέσα στο λιμάνι. Κάποιοι αρκετά τυχεροί ανακάλυψαν τη δροσιά του πάρκου και πέρασαν αρκετό χρόνο δίπλα στη λίμνη.
Κάποιοι άλλοι χρησιμοποίησαν ταξί για να φτάσουν στο κέντρο και άλλοι εξέφρασαν την επιθυμία να περπατήσουν στο Κάστρο της Καλαμάτας, για το οποίο είχαν ενημερωθεί από τη γενική πληροφόρηση που τους προσφέρει το πρόγραμμα της κρουαζιέρας.
Κρασί, ελιές και άλλα τρόφιμα, τοπικά κυρίως, αγόρασαν από τα τοπικά καταστήματα ορισμένοι από τους επιβάτες.
Το συγκεκριμένο πλοίο θα καταπλεύσει πάλι στο λιμάνι της Καλαμάτας την 1η Αυγούστου, ενώ στις 23 Ιουλίου  αναμένεται το "Salamis Filoxenia".

Κ.Δ.