Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 20:09

Τον Απρίλιο παραδίδεται ο νέος δρόμος στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

«Μέσα στον Απρίλιο θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε τον αυτοκινητόδρομο από την Τσακώνα έως τον κόμβο του "Πράκτικερ", τόνισε στην "Ε" στέλεχος του "Μορέα". Και σημείωσε πως προχωρούν οι εργασίες και στον περιφερειακό δρόμο της Καλαμάτας, ενώ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν και μετά τον κόμβο Καρέλια.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στη νέα γέφυρα στην ευθεία της Ανθειας, όπου κάτω απ’ αυτή στην υφιστάμενη εθνική έχουν βρεθεί αρχαία και η κατασκευάστρια κοινοπραξία  περιμένει την Αρχαιολογική Υπηρεσία σύντομα να αποφανθεί για την αξία των ευρημάτων και να "ανάψει το πράσινο φως" για τη συνέχιση των εργασιών.
Ο εκπρόσωπος του "Μορέα" παρατήρησε ότι πέρα από το συγκεκριμένο σημείο εκκρεμότητες υπάρχουν στο κομμάτι των 100 μέτρων στον Αγιο Φλώρο, στο βάλτο, ανάμεσα στις γέφυρες της νέας και της παλιάς κοίτης στον Πάμισο και στην κατάληξη της δυτικής απόληξης του δρόμου που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με το δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης, όπου δεν έχει επιδοθεί ακόμα η δικαστική απόφαση για τη διοικητική αποβολή του ιδιοκτήτη του κτήματος, λίγο μετά το βενζινάδικο και πριν το αεροδρόμιο.
Ενημέρωσε ότι προχωρούν οι γέφυρες σ’ όλα τα σημεία, αλλά και στο πρώτο τμήμα έως τον κόμβο Καρέλια που γίνονται τεχνικά, ακόμα και στο Καλάμι.
Επεσήμανε ότι αν η θεμελίωση της γέφυρας των 360 μέτρων στο Νέδοντα δε γίνει σε 20 ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, θα γίνει σε 30 ή 40 ημέρες.
Ακόμα, έχει ξεκινήσει η ενημέρωση των ιδιοκτητών στα σημεία του περιφερειακού έως το Νέδοντα, όπου προβλέπονται τεχνικά, μικρές γέφυρες για απορροή ομβρίων, κιβωτοειδείς οχετοί, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα αυτά.
Σε 15 με 20 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και χωματουργικές εργασίες, εκσκαφές, στο πρώτο τμήμα του περιφερειακού, από το Καλάμι προς τον κόμβο Καρέλια.
Επίσης, να αναφέρουμε ότι στα τηλέφωνα 27210 32390 και 27210 32756 ο "Μορέας" ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για τις απαλλοτριώσεις σ’ όλο το μήκος του περιφερειακού.