Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 21:22

Δεν χρειάζεται επέκταση ο διάδρομος του αεροδρομίου της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Δεν χρειάζεται επέκταση ο διάδρομος του αεροδρομίου της Καλαμάτας

«ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΑΤΟΥΛΗ

Δεν υφίσταται ζήτημα επέκτασης του αεροδιαδρόμου κατά 300 μέτρα όπως είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, καθώς το θέμα αυτό δεν έχει απασχολήσει κανέναν φορέα μέχρι τώρα ενώ ο αεροδιάδρομος είναι ένας από τους μεγαλύτερους στη Μεσόγειο και φθάνει τα 2.700 μέτρα. Αυτά αναφέρονται σε ανάρτηση του μπλογκ messinea.gr που επικαλείται τους ειδικούς στο θέμα και στο οποίο προστίθεται ότι το αεροδρόμιο μπορεί να υποδεχθεί χωρίς πρόβλημα ακόμη και Μπόινγκ 767.

Αναλυτικότερα στην ανάρτηση σημειώνονται τα εξής:
«Μας δουλεύουν, ή μάλλον προσπαθούν, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θυμάστε την προγούμενη βδομάδα τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη που μας έλεγαν ότι θα αυξήσουν το μήκος του αερολιμένα κατά 300 μέτρα, από 2.000 μέτρα σε 2.300 μέτρα. Και αυτό για να γλυκάνουν τους Μεσσήνιους από την μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό. Λοιπόν το αεροδρόμιο Καλαμάτας έχει μήκος 2.700 μέτρα τώρα, 400 παραπάνω από αυτά που θα φτιάξουν Τατούλης και Αλευράς!!!
Ψάξαμε το θέμα, ρωτήσαμε στον αερολιμένα της Καλαμάτας και αναζητήσαμε και στα πλέον επίσημα στοιχεία καταγραφής της επιχειρησιακής ικανότητας των αεροδρομίων στον κόσμο. Και από τις δύο πλευρές διαπιστώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο αεροδιάδρομος του Διεθνούς Αερολιμένα της Καλαμάτας «Καπετάν Β. Κωνσταντακόπουλος» έχει μήκος 2.700 μέτρα και πλάτος 45 μέτρα. Τις σχετικές αναφορές τις βρίσκει κανείς με μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο (σας παραπέμπουμε στο LGKL Airport).
Μάλιστα ούτε έχει τεθεί θέμα επέκτασης από τις υφιστάμενες διαστάσεις του σε κανέναν φορέα.
Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως θεωρείται από τα πολύ καλά περιφερειακά της χώρας και με σημαντικές αντοχές, πεδίο ελιγμών και την απαραίτητη διαμόρφωση, που το κατατάσσουν στην κατηγορία των μεγάλων αεροδρομίων.
Με φιλοξενία Μπόινγκ τύπου 767 (πέρυσι ήρθαν αρκετά τέτοια συνεδριακού τουρισμού) υπερκαλύπτει τις ανάγκες του μεταφορικού έργου για τη Μεσσηνία, εκτός κι εάν έχουν σκοπό να φέρουν στη Μεσσηνία κανένα… διαστημόπλοιο κάνοντάς την… Κανάβεραλ.
Ετσι λοιπόν το μήκος του αεροδιαδρόμου είναι 2.700 μέτρα και όχι 2.000 μέτρα που είπε ο Πέτρος Τατούλης εξαγγέλλοντας μάλιστα και επέκτασή του (!!!) κατά 300 μέτρα. Απλά και κατηγορηματικά.
Και εάν θεωρήσουμε ότι έκανε λάθος… καμία επέκταση 300 μέτρων δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει κανέναν σκοπό μεταφορικού έργου, όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, αφού ήδη η επιχειρησιακή ικανότητα είναι πολύ καλή. Απλά και κατηγορηματικά.
Θέμα επέκτασης του αεροδιαδρόμου δεν έχει τεθεί, ούτε και υπάρχει σε εξέλιξη καμία διαδικασία απαλλοτρίωσης. Απλά και κατηγορηματικά.
Τα υπόλοιπα μπορεί ο καθένας μπορεί να βγάλει μόνος του συμπεράσματα.
Ή μας δουλεύουν ή δεν ξέρουν τι να πουν και απλά… λένε.
Υ.Γ. Απορούμε αρκετά με την στάση των Μεσσήνιων περιφερειακών και άλλων συμβούλων (ειδικών για το θέμα αρκετά χρόνια) που ένας δεν βγήκε να πει κάτι. Να πει τι γίνεται… Εστω να αναρωτηθεί εάν μας δουλεύουν… Ή μάλλον οι ίδιοι δουλεύουν τους εαυτούς τους».


NEWSLETTER