Πέμπτη, 10 Μαϊος 2012 09:36

Για τουλάχιστον 40 ημέρες: Κλειστή από σήμερα η οδός Αριστομένους

Γράφτηκε από την

Κλειστή για την κυκλοφορία είναι από σήμερα -και τουλάχιστον για 40 ημέρες- η οδός Αριστομένους, λόγω των έργων ανάπλασης που εκτελούνται στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Για το λόγο αυτό, ως εναλλακτική διαδρομή για την κίνηση των οχημάτων -και κυρίως του αστικού λεωφορείου- προς νότον, θα χρησιμοποιείται από σήμερα η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού, η οποία αλλάζει κατεύθυνση.
Παράλληλα στον συγκεκριμένο δρόμο -καθώς επίσης και στις οδούς Κεφάλα, Υδρας, Ξενοφώντος, από τις οποίες θα διέρχεται επίσης το αστικό, προκειμένου να βγει και πάλι στην Αριστομένους- ισχύουν περιορισμοί ως προς την στάθμευση.


ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ «ΒΟΛΤΑ»
Χθες αργά το μεσημέρι, έγινε δοκιμαστική διέλευση ενός -εκτός υπηρεσίας- αστικού λεωφορείου από την πιο πάνω εναλλακτική διαδρομή, όπου διαπιστώθηκε πως το πιο δύσκολο σημείο αποδεικνύεται ότι είναι η αριστερή στροφή από την Σιδηροδρομικού Σταθμού προς την Κεφάλα.
Μία επιπλέον διαπίστωση από τη χθεσινή «βόλτα» -με οδηγό τον αντιπρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ Χρήστο Μουστρούχο και επιβάτες, μεταξύ άλλων, τους αντιδημάρχους Γιάννη Καμβυσίδη και Χρίστο Ριζά, όπως επίσης τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ Θανάση Πατικόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Καλογερόπουλο- ήταν ότι η εναλλακτική διαδρομή δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς καθημερινή αστυνόμευση, σε όλο το μήκος της.
Ας σημειωθεί πάντως ότι ο σχεδιασμός προβλέπει περιορισμούς στη στάθμευση, τόσο στη Σιδηροδρομικού Σταθμού, όσο και στις οδούς Κεφάλα, Υδρας και Ξενοφώντος, ενώ ήδη έχει τοποθετηθεί και η σχετική σήμανση.
Επιπλέον, στο ίδιο σύμπλεγμα δρόμων θα απαγορευθεί η κυκλοφορία σε αυτοκίνητα πάνω από 3,5 τόνους.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ικανοποίηση, στο μεταξύ, εκφράζει ο αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς για τους ρυθμούς ανάπλασης στην κεντρική πλατεία.
«Το έργο εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς, ενώ δεν υφίσταται και κανένα πρόβλημα στη χρηματοδότησή του» επισήμανε ο αντιδήμαρχος, εκτιμώντας ότι είναι δυνατή η ολοκλήρωση της ανάπλασης μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.
Β.Γ.Μ.