Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 09:56

Εγκρίθηκε η μελέτη για κόμβο αεροδρομίου

Γράφτηκε από τον

Από το ΕΣΠΑ με 1 εκ. ευρώ θα φτιαχτεί ο ισόπεδος κυκλικός κόμβος του αεροδρομίου Καλαμάτας, στο δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του κόμβου.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς είπε χθες ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι μεταξύ των 15 διεθνών αεροδρομίων της χώρας και το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο της Πελοποννήσου, που λειτουργεί ως τέτοιο όλο το χρόνο.

Ανέφερε πως ο κόμβος είναι απαίτηση πολλών χρόνων, χρόνιο αίτημα της Πολιτικής Αεροπορίας για την ασφάλεια επισκεπτών και τουριστών. Ενημέρωσε ότι θα έχει διάμετρο 35 μέτρα και 4 κλάδους. Είπε πως με άλλα 15 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ θα βελτιωθούν σημαντικά οι υποδομές του και παρατήρησε ότι «όσο πιο πολύ εκσυγχρονίζεται ένα αεροδρόμιο, τόσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αποκτάει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις και για το γειτονικό νέο κόμβο του "Μορέα" στο δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης, είπε ότι έχει γίνει συσχέτιση των δύο κόμβων και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ανέφερε πως το έργο (ο κόμβος του "Μορέα") δεν έχει παραδοθεί και θα παραδοθεί με την ολοκλήρωση της δυτικής απόληξης, της σύνδεσης του δρόμου με τον αυτοκινητόδρομο. Μεταξύ των προβλημάτων και της επικινδυνότητας του νέου κόμβου που επισημάνθηκαν, είναι ότι δεν έχει φωτισμό.