Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 10:23

Απαιτούνται έργα αναβάθμισης του αερολιμένα Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Απαιτούνται έργα αναβάθμισης του αερολιμένα Καλαμάτας

 

Για την άμεση αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας απαιτούνται 2 εκατομμύρια ευρώ για κτηριακές υποδομές και απαλλοτρίωση 40 στρεμμάτων για την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών.

Αυτό τονίστηκε σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος με την διοικητή της ΥΠΑ Φ. Παπαδημητροπούλου και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ) Β. Αλεβιζόπουλο. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι από την πλευρά της ΥΠΑ δεν υπάρχει καμία κινητικότητα σχετικά με μελέτες για μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό.

Συγκεκριμένα η  κ. Παπαδημητροπούλου ενημέρωσε τον κ. Πετράκο ότι η ΥΠΑ στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας έχει έτοιμη μελέτη για να εκτελέσει το έργο της αναδιαρρύθμισης και συντήρησης του κτηρίου του αεροσταθμού με προϋπολογιζόμενο κόστος 2 εκ. ευρώ με την προϋπόθεση ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα εγκρίνει το παραπάνω πόσο. 

Επιπλέον η κ. Παπαδημητροπούλου ενημέρωσε τον κ. Πετράκο ότι το ΓΕΑ εκπονεί μελέτες:

• Για νέο πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Καλαμάτας με προβλεπόμενο κόστος έργου 6 εκ ευρώ

• Για την ενίσχυση του διαδρόμου-τροχοδρόμου με προβλεπόμενο κόστος έργου 25 εκ ευρώ.

Ο κ. Πετράκος τόνισε ότι θα προχωρήσει σε κοινοβουλευτική παρέμβαση 

με σκοπό την ένταξη του κονδυλίου των 2 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την έγκριση της διαδικασίας του κονδυλίου για την απαλλοτρίωση των 40 στρεμμάτων για την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών. 

Διότι αυτά τα 2 έργα είναι άμεσης προτεραιότητας για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Τέλος η κ. Παπαδημητροπούλου  ενημέρωσε τον κ. βουλευτή ότι για την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό υπέβαλε μελέτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΥΠΑ απάντησε σε ό,τι έχει να κάνει με το τεχνικό μέρος της μελέτης, χωρίς να υπάρχει μελέτη κόστους οφέλους. Επισήμανε δε ότι από την πλευρά της ΥΠΑ δεν υπάρχει καμία κινητικότητα σχετικά με μελέτες για μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό.

Στην συνάντηση του κ. Πετράκου με τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ κ. Β Αλεβιζόπουλο συζητήθηκε: 

• η ανάγκη συστράτευσης ευρύτερων δυνάμεων για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων.

• Η συμβολή του σωματείου της ΟΣΥΠΑ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Ο Θανάσης Πετράκος από την πλευρά του τόνισε την κατηγορηματική αντίθεση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις-εκποιήσεις των αεροδρομίων της χώρας. Γι' αυτό τον σκοπό τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση του ΔΣ της ΟΣΥΠΑ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


NEWSLETTER