Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 01:51

Δημόσιες υπηρεσίες αναζητούν κρατική στέγη: Περιζήτητο λόγω της κρίσης το Διοικητήριο

Γράφτηκε από την
Δημόσιες υπηρεσίες αναζητούν κρατική στέγη: Περιζήτητο λόγω της  κρίσης το Διοικητήριο

Συνωστισμό αιτημάτων για στέγαση δημοσίων υπηρεσιών στο Διοικητήριο έχει επιφέρει η οικονομική κρίση. Μετά το Δήμο Καλαμάτας, χθες ήταν η σειρά της Κτηματικής Υπηρεσίας που αναζητά χώρο για τη ΔΟΥ και την Αστυνομία, προκειμένου το κράτος να γλυτώσει τα ενοίκια. Το θέμα της μεταστέγασης των συγκεκριμένων υπηρεσιών συζήτησε με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη ο προϊστάμενος της Κτηματικής στο νομό Γιώργος Βλάχος, παρουσία του διευθυντή της ΔΟΥ Φώτη Μαθιόπουλου και του μηχανικού της υπηρεσίας του Γιάννη Κύρκου.

Αρχικά, ο κ. Βλάχος ζήτησε από τον κ. Μαλαπάνη τη μεταστέγαση της Εφορείας στο Διοικητήριο, όπου θα χρειαστούν το λιγότερο 2 όροφοι. Ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε αρνητικά, καθώς στο Διοικητήριο θα στεγαστούν και υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι. Τους πρότεινε να εξετάσουν την περίπτωση της καρδιολογικής κλινικής (νέας πτέρυγας) του παλιού νοσοκομείου. Και αν ο χώρος δεν προσφέρεται για τη ΔΟΥ, να εξεταστεί εκεί εναλλακτικά η στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Συκική, στην οποία ανήκει το κτήριο όπου στεγάζεται η ΔΟΥ, έχει δεχτεί μείωση του ενοικίου κατά 10% και όχι κατά 20%, όπως έχει ζητήσει σ’ όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση.


NEWSLETTER