Σάββατο, 07 Μαϊος 2011 21:35

Χωρίς καύσιμα και εποχικούς έμεινε το Δασαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Χωρίς καύσιμα και εποχικούς έμεινε το Δασαρχείο Καλαμάτας

Χωρίς καύσιμα κι εποχικούς το Δασαρχείο Καλαμάτας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του σχετικά με την πρόληψη των πυρκαγιών. Οι κίνδυνοι για τον Ταΰγετο και άλλες δασικές εκτάσεις του νομού είναι αυξημένοι φέτος επειδή αφενός δεν υπάρχουν χρήματα για καύσιμα, προκειμένου να συντηρηθούν οι δασικοί δρόμοι από τα μηχανήματα της υπηρεσίας και αφετέρου δεν έχουν προσληφθεί εποχικοί για τον καθαρισμό των πρανών.

Ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας μιλώντας στην "Ε" σημείωσε πως "δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες, ό,τι μπορούμε κάνουμε". Και αυτό γιατί "εδώ και 4 μήνες δεν έχουμε καύσιμα, δεν μπορούμε να κινηθούμε" με συνέπεια οι δυο χειριστές που υπάρχουν να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε το φορτωτή, ούτε το γκρέιντερ ή την μπουλντόζα της υπηρεσίας. Ετσι "ο καθαρισμός δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ούτε η συντήρηση των δρόμων έχει γίνει" σύμφωνα με τον κ. Κατσίποδα.

Ειδικότερα για τους εποχικούς, ο δασάρχης λέει πως πέρυσι είχαν προσληφθεί 6 άτομα για 3 μήνες αλλά φέτος δεν υπάρχουν ακόμα χρηματοδοτήσεις για νέα έργα.

 

Κ.Δ.


NEWSLETTER