Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 14:35

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Γράφτηκε από την

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, συμμετέχει ως απλό μέλος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας για το έτος 2011, η οποία είναι αφιερωμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε τοπικό επίπεδο. Ο Δήμος θα συμμετάσχει στην ΕΕΤΔ (10-16 Οκτωβρίου 2011) διοργανώνοντας δράσεις πληροφόρησης στα τοπικά μέσα μαζικής επικοινωνίας, διεξαγωγή ερευνών, διαγωνισμό σύντομης ιστορίας για μαθητές και δράσεις ανταλλαγής ζωής των μαθητών.
Πιο συγκεκριμένα, η διοργάνωση της Δράσης Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας με θέμα «Στη Θέση του Αιρετού Εκπροσώπου», έχει θέμα οι νέοι να διασκεδάζουν όταν χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και εκφράζονται  ως προς τις πολιτικές σε τοπικό επίπεδο και τους αιρετούς εκπροσώπους. Με τη βοήθεια των καθηγητών οι μαθητές καλούνται να γράψουν μια σύντομη ιστορία που να περιλαμβάνει αιρετούς και θα θίγουν με οποιοδήποτε τρόπο το θέμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης διοργανώνει τη Δράση Ανταλλαγή Ζωής.  Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, ζητείται από τους νέους να καταγράψουν τις εμπειρίες τους, επικεντρώνοντας στο θέμα: «Η ζωή μου: η κοινότητα μου», ενώ θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τη διασφάλιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επί τρεις ημέρες οι νέοι φωτογραφίζουν πράγματα τα οποία είναι σημαντικά για τη ζωή τους και για την κοινότητα, χρησιμοποιώντας φωτογραφικές μηχανές. Στη συνέχεια, ανεβάζουν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Οι φωτογράφοι αναγράφουν τον τίτλο σε κάθε εικόνα, αποτυπώνοντας έτσι τις εντυπώσεις τους. Η συλλογή των φωτογραφιών θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα εκτεθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου  και στο χώρο του Δημαρχείου. 
O Δήμος Ανατολικής Μάνης θα βραβεύσει την καλύτερη ιστορία και την καλύτερη φωτογραφία, προσφέροντας στο νικητή μία εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κοινοβούλιο και την Επιτροπή των Περιφερειών που έχουν έδρα στις Βρυξέλες.
Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δήμου HYPERLINK "http://www.anatolikimani.gov.gr"www.anatolikimani.gov.gr. Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Καραμπάση Ελένη (2733360314-313), Υπεύθυνη του Προγράμματος για το Δήμο Ανατολικής Μάνης.



Από το Δήμο Ανατολικής Μάνης



NEWSLETTER