Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 21:34

Ο Κόλλιας παραδέχτηκε ότι φταίει για το αγροτικό δίκτυο

Γράφτηκε από την

Την ευθύνη για την κακή κατάσταση του αγροτικού δικτύου της Τριφυλίας ανέλαβε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, παραδεχόμενος ανοιχτά ότι υπήρξε κακός προγραμματισμός και εκτίμηση ότι κάθε δημοτική ενότητα θα μπορούσε από μόνη της με το στόλο της να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο στόλος του δήμου χρησιμοποιείται ξεχωριστά για την κάθε δημοτική ενότητα στην οποία ανήκε κατά το παρελθόν.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας αναφερόμενος στην κακή κατάσταση των αγροτικών δρόμων σημείωσε πως «η μη επισκευή τους καταγράφεται στο αρνητικό αυτής της δημοτικής αρχής, η αγροτική οδοποιία δεν μπορεί να γίνεται με τον τρόπο που γινόταν μέχρι τώρα». Συμπλήρωσε ότι αν δεν είχαν σημειωθεί οι δύο μεγάλες βροχοπτώσεις δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα. «Σήμερα  η κάθε ΔΕ με τον στόλο που έχει παρενέβαινε, εφεξής ο στόλος θα είναι ενιαίος και οι ανάγκες θα καταγράφονται εκ των προτέρων», τόνισε. Και συνέχισε:
«Την ευθύνη για την λειτουργία του στόλου του δήμου μας την παίρνω πάνω μου. Φέτος λειτουργήσαμε όπως μέχρι τώρα, το οποίο δεν λειτούργησε σωστά. Δεν είχα διαγνώσει ότι κάθε ΔΕ δεν μπορεί μόνη της να λύσει το πρόβλημά της. Το σχήμα αυτό δεν πέτυχε».
Σημείωσε επίσης ότι και τα χρήματα που υπήρχαν από την Πολιτική Προστασία ήταν πολύ λίγα, μόλις 58.000 ευρώ για όλους τους δρόμους.


NEWSLETTER