Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 09:26

Ο ανασχηματισμός προκαλεί κρίση στη δημοτική αρχή Μεσσήνης: Ο Τσώνης ζήτησε 15 παραιτήσεις 

Γράφτηκε από τον

 

Εκρηκτική μοιάζει να είναι η κατάσταση που επικρατεί στον συνδυασμό της δημοτικής αρχής στη Μεσσήνη, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα έντονη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας τις προηγούμενες ημέρες, η οποία -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- συνοδεύθηκε από παραιτήσεις αντιδημάρχων.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης δήλωσε στην “Ε” ότι έχει ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων και των προέδρων νομικών προσώπων προκειμένου να κάνει ανασχηματισμό. Ουσιαστικά η πρόθεση του κ. Τσώνη να αλλάξει τα πρόσωπα που ο ίδιος όρισε το Μάρτιο του 2017 αποδεικνύει ότι υπάρχει κρίση στην παράταξη και ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί αν θα διατηρηθεί ενιαίος ο συνδυασμός.

Ως παραιτηθέντες, ειδικότερα, φέρονται οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Χριστόπουλος και Νίκος Ξαρχάκος, με τους οποίους επικοινώνησε η “Ε” χθες το βράδυ. Ο πρώτος επιβεβαίωσε ότι χθες το πρωί υπέβαλε και γραπτώς την παραίτησή του “για λόγους προσωπικούς, που ενδεχομένως δημοσιοποιήσω εν καιρώ”, όπως σημείωσε, χωρίς να δεχθεί να πει κάτι περισσότερο. 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ξαρχάκος δήλωσε στην “Ε” ότι “δεν υπάρχει έγγραφη παραίτηση” εκ μέρους του, αλλά ούτε και “θέμα διαφωνίας ή διαφοροποίησης με τον δήμαρχο, τον οποίον εξακολουθώ και στηρίζω. Απλώς επιθυμώ να διευκολύνω τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής από εδώ και στο εξής, αναλαμβάνοντας ίσως λιγότερες ευθύνες από όσες έχω σήμερα” είπε.

Πάντως, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης -με τον οποίον επίσης επικοινώνησε η “Ε” χθες το βράδυ- επιβεβαίωσε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του συνδυασμού του ζήτησε τις παραιτήσεις συνολικά 15 ατόμων, των 6 αντιδημάρχων και των 9 ειδικών συνεργατών. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν σχολίασε τις πληροφορίες για ένταση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. “Εγώ ζήτησα τις παραιτήσεις απ’ όλους, από 15 άτομα, αντιδημάρχους και ειδικούς συμβούλους κι εγώ θα αποφασίσω ποιες θα κάνω αποδεκτές. Μόνο ο κ. Χριστόπουλος υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του και την έκανα αμέσως δεκτή. Αναμένω και των υπόλοιπων τις επόμενες ημέρες, αλλά είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει ποιες από τις παραιτήσεις θα αποδεχθώ και ποιες όχι” κατέληξε ο Γ. Τσώνης.

Ας σημειωθεί ότι οι αντιδήμαρχοι της Μεσσήνης είχαν οριστεί με απόφαση του δημάρχου φέτος τον Μάρτιο.

Β.Γ.Μ.