Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012 17:54

Παρέμβαση Μπεχράκη για τα δημοτικά τέλη

Γράφτηκε από την

Η μεγαλύτερη ανισότητα είναι να αντιμετωπίζεις εξίσου…. τους άνισους! Αυτή είναι η φιλοσοφία μας με μια φράση μπροστά στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που συνεδριάζει την Παρασκευή 20/1 με το σοβαρότατο θέμα για την τσέπη όλων των δημοτών, τις τιμές ζωνών τέλους καθαριότητας και φωτισμού για τα δημοτικά τέλη του 2012.
Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών του δήμου Καλαμάτας πέρσι κατανοώντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι πολίτες , ιδιαίτερα οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Καλαμάτα και στα κέντρα των οικιστικών συγκροτημάτων Αρφαρών ,Θουρίας και Αρη, είχε αντιδράσει στην αύξηση κατά 3% από τη δημοτική αρχή. Όμως η δημοτική αρχή παρά τις αντιδράσεις παρατάξεων και πολιτών προχώρησε στις αυξήσεις των δημοτικών τελών μεγαλώνοντας την δυσκολία καταβολής τους και το άνοιγμα από το οικονομικό επίπεδο των δημοτών. Παράλογο μέτρο γιατί  χωρίς να δημιουργείται μη αντιμετωπίσιμο κόστος για τις υποχρεώσεις του δήμου το 2011.Η  μείωση του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων στη καθαριότητα, από την ανάλγητη μνημονιακή πολιτική , πρέπει να απορροφηθεί σε όφελος των πολλών. Η πρόταση να παρθούν τουλαχιστον πίσω αυτές οι αυξήσεις νομίζουμε οτί είναι  αναγκαία θέση.
Στην οικονομική επιτροπή πρέπει να παρουστιαστούν ολοι οι  κωδικοί του προυπολογισμού του 2012  που επιβαρύνουν τα δημοτικά τέλη. Να δοθεί πλήρης συστηματική και τεκμηριωμένη η κατάσταση τόσο των εσόδων όσο και των εξόδων που βαρύνουν τα ανταποδοτικά τέλη του δήμου Καλαμάτας, των τετράγωνικών μέτρων  που υπάρχουν σε κάθε ζώνη και ανα είδος χρήσης ώστε οι δημότες να έχουν σε βάθος άποψη  για τη διαχείριση , το εξορθολογισμό δαπανών  των υπηρεσιών καθαριότητας πρασίνου και την αποθήκη των υλικών. Είναι γνωστή η πρόταση του Δικτύου για την επαναλειτουργία της μοναδικής στη χώρα μονάδας κομποστοποίησης που έχει στην ιδιοκτησία του ο δήμος και την διατηρεί κλειστή.
Το «γρήγορο μονοπάτι» οικονομική επιτροπή το πρωί το βραδι  Η επιτροπή διαβούλευσης τη Δευτέρα ξανα οικον επιτροπη και το βραδι δημοτικό συμβούλιο δείχνει ότι η συνταγή της δημοτικής αρχής θα είναι ίδια, να κρατήσει τη κοινωνία « μακριά από τις δουλειές  της» .Στον αντίποδα αυτής της πρακτικής βρίσκεται η συμμετοχική  κατάρτηση του προυπολογισμού.  

Από το "Δίκτυο"


NEWSLETTER