Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 22:45

Ομιλία Νίκου Τζώρτζη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ομιλία Νίκου Τζώρτζη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Μεσσήνης

Συνδημότες και συνδημότισσες του νέου Δήμου Μεσσήνης,

Αγαπητοί συμπολίτες των δημοτικών ενοτήτων

Αίπειας, Ανδρούσας, Αριστομένη, Βουφράδος, Ιθώμης, Μεσσήνης, Πεταλιδίου και Τρικόρφου,

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη αυτή συγκέντρωση.

Σας ευχαριστώ όλους,

γιατί η αποψινή παρουσία σας

προαναγγέλλει το μέγεθος της εκλογικής νίκης του συνδυασμού

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ,

την προσεχή Κυριακή.

Σας ευχαριστώ όλους,

γιατί απόψε μας επιβεβαιώνετε για άλλη μια φορά

ότι κάναμε καλά που τραβήξαμε μπροστά,

ότι κάναμε καλά που ενωθήκαμε όλοι, για να πάρουμε τις τύχες μας, την τύχη του τόπου μας, στα χέρια μας.

Είμαστε τελικά πάρα πολλοί.

Και το σημαντικότερο είναι το ενδιαφέρον και η όρεξη για συστράτευση που δείχνει ο κόσμος.

Ήταν πάρα πολλοί οι συμπολίτες μας που, μόλις ξεκινήσαμε, ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας.

Απόψε αποδείξαμε ότι είμαστε όλοι εδώ, από όλες τις δημοτικές ενότητες του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης.

Είμαστε εδώ, για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας να οδηγήσουμε το νέο Δήμο Μεσσήνης στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας.

Είμαστε εδώ, γιατί το οφείλουμε και στους γονείς μας και κυρίως στη νέα γενιά.

 

Φίλες και φίλοι,

Μπορούμε να γίνουμε, η καλή τύχη του τόπου.

Είναι κάτι που το υποσχεθήκαμε από την πρώτη στιγμή και θα το κάνουμε.

Εμείς, τον τόπο μας θα τον φτιάξουμε!

Έχουμε τη βούληση, έχουμε τη μέθοδο, κυρίως όμως έχουμε μαζί μας τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας.

Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» αλλάζει η δομή του κράτους και των δήμων.

Επιβάλλεται να στηρίξουμε αυτή την αλλαγή.

Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση προσφέρει στο δήμο μας μια χρυσή ευκαιρία, να αναπτυχθεί ισόρροπα και να προοδεύσει ισοδύναμα.

Τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν, η γεωργία, ο τουρισμός, το εμπόριο, ο πολιτισμός, είναι οι βασικοί πυλώνες για τη ζωή και την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Αυτοί μπορούν να γίνουν οι μεγάλες ευκαιρίες για τον τόπο μας.

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με εύφορα εδάφη, με πανέμορφες παραλίες, με παγκοσμίου ενδιαφέροντος αρχαιολογικούς θησαυρούς, με εύκολη προσβασιμότητα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Από εμάς εξαρτάται, να προκόψουμε.

Εμείς, θέλουμε να εμπνεύσουμε τους νέους, να εμπνεύσουμε τους δημότες στις νέες συλλογικότητες.

Από το ξεκίνημά μας το λέμε:

Πιστεύουμε πολύ στη συλλογική προσπάθεια, είναι αναγκαίο ο καθένας μας να δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα και για αυτό κανείς δεν μπορεί μόνος του να τα διαχειριστεί. Είναι απαραίτητη η συνεισφορά, η δύναμη, η πίστη, η θέληση και ο αγώνας όλων μας.

Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, έχουμε πολλά να φτιάξουμε και να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Δεσμευόμαστε ότι το Δημαρχείο θα είναι ο συμπαραστάτης, ο καλός σύμβουλος, ο προστάτης όλων των δημοτών.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα αναδιαρθρωθούν,

θα επανασχεδιαστούν,

θα απαγκιστρωθούν από γραφειοκρατικές εμπλοκές, για να μπορούν να προσφέρουν στους δημότες μας σύγχρονες υπηρεσίες, με ταχύτητα, με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, αναλαμβάνουμε τις εξής δεσμεύσεις:

 

Οι υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από κάθε Καποδιστριακό Δήμο να συνεχίσουν να παρέχονται χωρίς προβλήματα από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του νέου Δήμου.

Θα εκπονηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ειδική οργανωτική μελέτη, που θα καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση και θα προτείνει την διοικητική οργάνωση καθώς και το χρονοδιάγραμμα της άσκησης των μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων.

Με βάση τη μελέτη αυτή, θα οργανώσουμε τις υπηρεσίες του νέου Δήμου, ώστε να ασκείται αποτελεσματικότερη διοίκηση.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό, είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις και οι τεχνολογικές υποδομές, να γίνει αναδιάταξη του υπαλληλικού προσωπικού με δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο και να δώσουμε τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια και στους εκπροσώπους των τοπικών και των δημοτικών κοινοτήτων.

Τέλος, πρόκειται να καταρτίσουμε επιχειρησιακό σχέδιο στο οποίο θα καταγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση, θα ιεραρχούνται οι ανάγκες και θα προγραμματίζονται όλα τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν, με βασική επιδίωξη πάντα την ανάπλαση της περιοχής μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

 

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Η κύρια ενασχόληση των δημοτών μας είναι η γεωργία. Στην εποχή των μεγάλων αλλαγών που ζούμε οι αγρότες μας χρειάζονται άμεση και χειροπιαστή βοήθεια. Ο νέος Δήμος θα είναι ικανός να τους εξασφαλίσει πρόσβαση στην ενημέρωση, στις νέες αγορές, στα νέα προγράμματα και στις βιολογικές καλλιέργειες, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους για τα προϊόντα του τόπου μας.

 

Μελετάμε ήδη προγράμματα διαχείρισης υδάτινων πόρων, όπως η κατασκευή φραγμάτων για άρδευση με φυσική ροή (για παράδειγμα, φράγμα στο ποτάμι της Βελίκας κοντά στην Πλατανόβρυση).

Θα εκσυγχρονίσουμε τα ήδη υπάρχοντα αρδευτικά δίκτυα (όπως αυτό του Πεταλιδίου).

Στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι επίσης η δημιουργία στο Δήμο Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης, το οποίο και θα παρεμβαίνει σε θέματα υποδομών και οργάνωσης των αγροτών.

Τέλος, η δημιουργία Κέντρου Εμπορίας νωπών προϊόντων και ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και Κέντρου Πιστοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε συνεργασία πάντα με τους συνεταιρισμούς και τους αρμόδιους φορείς.

Δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Μπορούμε όλοι να προσπαθήσουμε, όλοι να ωφεληθούμε.

 

Φίλες και φίλοι,

Η κοινωνική αλληλεγγύη, παραμελημένη και απαξιωμένη σε μεγάλο βαθμό στην εποχή μας, με εμάς ξανάρχεται στο προσκήνιο: Οι ανήμποροι συμπολίτες μας, οι υπερήλικες, οι άποροι, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολίες γενικώς, θα βρουν στο Δήμο τη ζεστασιά, τη φροντίδα και τη στήριξη όλων μας. Ο Δήμος θα συντονίζει τον αγώνα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχιας. Για να γίνουν εφικτά όμως όλα αυτά, πρέπει να εφαρμόσουμε τις ακόλουθες δράσεις σε συνεργασία με σωματεία εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης:

Συγκεκριμένα:

Οργανώνουμε, ενισχύουμε και στηρίζουμε το δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών και ανθρωπιστικών φορέων για την ανάπτυξη δράσεων σε όλο το νέο Δήμο.

Αναπτύσσουμε προγράμματα συμβουλευτικής γονέων και στήριξης της οικογένειας.

Ενισχύουμε τα προγράμματα των παιδικών σταθμών, συνεργαζόμαστε με τα σχολεία και οργανώνουμε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.

Υποστηρίζουμε τα Συμβούλια Νέων και οργανώνουμε προγράμματα ενημέρωσης και πρόληψης για όλους τους σύγχρονους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι νέοι.

Ενισχύουμε το ΚΑΠΗ και επεκτείνουμε τα προγράμματα για τους ηλικιωμένους σε όλο το νέο Δήμο. Υποστηρίζουμε έμπρακτα τους ανθρώπους αυτούς με προγράμματα φροντίδας υγείας (η γνωστή «βοήθεια στο σπίτι»). Επίσης, τους βοηθούμε στη μεταφορά τους για εξετάσεις, αλλά και τους κρατούμε συντροφιά και τους παρηγορούμε, ιδιαίτερα αυτούς που ζουν μόνοι.

Φροντίζουμε τα άτομα με Αναπηρία και συνδεόμαστε με κέντρα και υπηρεσίες με στόχο την υποστήριξή τους.

Κάνουμε ορθολογική διαχείριση και αξιοποιούμε επιτέλους τα χρήματα που «λιμνάζουν» αχρησιμοποίητα από τα κληροδοτήματα Χιώτη και Γεωργιάδη.

Φροντίζουμε όλους τους δημοτικούς χώρους ιατρείων και αναπτύσσουμε προγράμματα υγείας σε κάθε σημείο του νέου Δήμου. (αναβαθμίζουμε το Αγροτικό Ιατρείο του Αριστομένη σε Υγειονομικό Σταθμό, στελεχώνουμε-αναβαθμίζουμε το αγροτικό ιατρείο Τρικόρφου, βρίσκουμε χώρο για την κατασκευή ενισχυμένου περιφερειακού Ιατρείου στην Ανδρούσα και για το κέντρο Υγείας στον Άγιο Ανδρέα ας μας πει μια αλήθεια ο κ. Αναστασόπουλος και να μας εξηγήσει πως θα το κατασκευάσει, μιας και το έργο αυτό το έχει αναλάβει το Υπουργείο Υγείας και η εταιρεία ΔΕΠΑΝΟΜ).

Τέλος, υποστηρίζουμε τον εθελοντισμό και τη συλλογική δράση.

 

Όπως διαπιστώνετε, η κοινωνική παρέμβαση μας θα βασιστεί σε συγκεκριμένη μεθοδολογία και όχι σε μεμονωμένες και ασυντόνιστες ενέργειες που δημιουργούν ψευδαισθήσεις κοινωνικής πολιτικής δίχως ουσιαστικό περιεχόμενο. Πάντα ο νέος μας δήμος θα έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, ο οποίος χρειάζεται την υποστήριξη ενός σοβαρού πλέγματος κοινωνικών προγραμμάτων, τα οποία θα σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

 

Η πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία εκφράζεται τόσο από την Αρχαία Μεσσήνη, όσο και από άλλες σημαντικές αρχαιότητες, που βρίσκονται στα όρια του νέου Δήμου μας (όπως, το κάστρο και η Βυζαντινή Εκκλησία της Ανδρούσας, η Σαμαρίνα, το Ανδρομονάστηρο, οι θολωτοί τάφοι στα Διόδια, οι μυκηναϊκοί τάφοι στην Καρποφόρα κλπ.) πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα. Η ανάδειξη και αξιοποίηση των παραπάνω πολιτισμικών μνημείων αποτελεί και δική μας αρμοδιότητα. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να συνδέσει τη ζωή του τόπου μας με το ιστορικό του παρελθόν. Κρίνεται απαραίτητη η αγαστή συνεργασία με το υπουργείο και με το πανεπιστήμιο Καλαμάτας, αλλά και με φορείς και πρόσωπα που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάδειξη των αρχαίων αριστουργημάτων.

Ειδικότερα για την Αρχαία Μεσσήνη, οφείλουμε να φροντίσουμε το γρηγορότερο για την προβολή της σε όλον τον κόσμο, να διαμορφώσουμε τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, να δημιουργήσουμε πολιτιστικές διαδρομές με αφετηρία την Αρχαία Μεσσήνη, αλλά και να βελτιώσουμε το υπάρχον οδικό δίκτυο σύμφωνα με την υφιστάμενη μελέτη, ώστε να συνδεθεί αυτό το τόσο σημαντικό πολιτιστικό μνημείο με την πόλη της Μεσσήνης και τις παραλίες του νέου Δήμου.

Παράλληλα, για να «διεισδύσει» ο πολιτισμός και στον καθημερινό τρόπο ζωής θα πάρουμε μια σειρά από μέτρα, όπως η ανταποδοτική, ορθολογική και δίκαιη κατανομή των πολιτιστικών τελών καθώς και η ενίσχυση των πολυάριθμων πολιτιστικών συλλόγων και του έργου τους, ώστε ο ίδιος ο πολίτης να γίνει φορέας και παραγωγός πολιτισμού.

Επιπρόσθετα, με μέτρα όπως η Δημιουργία Γραφείου Τουρισμού για την τουριστική προβολή του νέου Δήμου, η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής μας σελίδας στο διαδίκτυο, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η βελτίωση των αλιευτικών καταφυγίων του Πεταλιδίου και της Αίπειας καθώς και τη δημιουργία νέων, ώστε να χρησιμοποιούνται και από μικρά σκάφη τουρισμού και αναψυχής, η αξιοποίηση του Πολυλίμνιου και η δημιουργία χώρου υποδοχής επισκεπτών, η αξιοποίηση του Φιλοσοφικού Κέντρου της Μεσσήνης, η ανάδειξη του παραδοσιακού Ελαιοτριβείου στο Τρίκορφο, η αναβίωση των Ιθωμαίων υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης και τη συμμετοχή των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, σε συνδυασμό πάντα με την ανάδειξη και προβολή της Αρχαίας Μεσσήνης που προαναφέραμε, μπορούμε να κάνουμε την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, ανάπτυξη υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό πάντοτε στο περιβάλλον, στην ιστορία μας, στις σύγχρονες ανάγκες, στο μέλλον των παιδιών μας.

Πιστεύουμε ότι με αυτές τις πρωτοβουλίες προβάλλουμε και υπηρετούμε την πολιτιστική ανάπτυξη και θεμελιώνουμε την πολιτιστική ταυτότητα του νέου Δήμου Μεσσήνης

Αν όλα τα παραπάνω έχουν αξία, είναι γιατί θέλουμε να φτιάξουμε τον τόπο μας, ώστε τα παιδιά μας να ζουν και να προκόβουν εδώ.

Ο τόπος μας είναι καλός. Ας γίνουμε καλοί κι εμείς!

 

Συνδημότες και συνδημότισσες.

Μεγάλο πρόβλημα στις μέρες μας αποτελούν η προστασία του περιβάλλοντος, η καθαριότητα και η ασφάλεια. Με τα σχέδιά μας και με την εμπειρία μας μπορούμε από τώρα να εγγυηθούμε σε όλους ένα Δήμο καθαρό, νοικοκυρεμένο και ασφαλή.

Ειδικότερα στον τομέα του περιβάλλοντος θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα:

στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε συνεργασία πάντα με την ΤΕΔΚ και στηριζόμενοι στον περιφερειακό σχεδιασμό, ώστε να καταργηθούν οι χωματερές του Δήμου,

στην προστασία του ποταμού Παμίσου και των άλλων ποταμιών του Δήμου από τη ρύπανση,

στη φροντίδα για καθαρές παραλίες και στην προστασία της θάλασσας από τη ρύπανση (προστασία των ακτών του Αγίου Ανδρέα, της Νέας Κορώνης και του Πεταλιδίου),

στην εξασφάλιση της εθελοντικής προσφοράς των συνδημοτών μας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

στο συστηματικό έλεγχο των ρυπογόνων βιομηχανιών.

Στον τομέα της καθαριότητας και γενικότερα στα καθημερινά προβλήματα υδροδότησης και συντήρησης δημοτικών και αγροτικών δρόμων που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας, προτεραιότητες μας θα αποτελέσουν:

η καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων με τη συνεργασία πάντοτε των συνδημοτών μας,

η υλοποίηση των έργων αποχέτευσης και η διεκδίκηση των πόρων που απαιτούνται, έτσι όπως προβλέπονται από τις αντίστοιχες μελέτες (έργο βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης στην Αίπεια, στο Πεταλίδι, στο τμήμα Αβραμιού- Λευκοχώρας και στην Ανδρούσα),

η εξασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης όλων των οικισμών του Δήμου χωρίς αύξηση των τελών, με κατάλληλο υγιεινό νερό (μελέτη διαχείρισης πόσιμου νερού στη Μεσσήνη, ολοκλήρωση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Λογγά, στην Ανδριανή και στο Κακόρευμα, αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Βουφράδος),

η διαπλάτυνση και η ασφαλτόστρωση των κεντρικών αγροτικών δρόμων και η συντήρηση των υπολοίπων με το σωστό τρόπο (διαπλάτυνση δρόμου Στρέφι-Νεοχώριο-Βελίκα καθώς και πολλοί άλλοι).

Ειδικότερα για το δρόμο Ριζομύλου-Καλαμάτας απαιτούμε την προσαρμογή των μελετών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ώστε να γίνει ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, φιλικός προς το περιβάλλον, ανοιχτός και συμβατός με τις χρήσεις γης που προβλέπει το Γ.Π.Σ. και όχι όπως έχει προταθεί από τη Νομαρχία Μεσσηνίας. Παράλληλα, διεκδικούμε τη χρηματοδότηση για τη χάραξη του νέου δρόμου Ριζομύλου-Κορώνης.

Όσον αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό, προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίζεται η ομοιογενής και ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Δήμου, με σεβασμό πάντοτε στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ειδικότερα, άμεσος στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν τα ΣΧΟΑΠ στην Αίπεια, το Πεταλίδι και την Ιθώμη, να προχωρήσουν οι οριοθετήσεις των οικισμών, να ξεκινήσουν οι πολεοδομικές μελέτες στην παραλιακή περιοχή της Μεσσήνης, να αποτραπεί η άναρχη δόμηση (ολοκλήρωση ρυμοτομικού σχεδίου στη Λογγά, κατασκευή πλατειών σε όσα τοπικά διαμερίσματα δεν υπάρχουν) και η παραλιακή ζώνη να γίνει μια ζώνη ήπιας μορφής τουριστικών δραστηριοτήτων.

 

 

Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στην παιδεία, μιας και αποτελεί επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας. Τα μέτρα που θα πάρουμε θα είναι άμεσα και αφορούν:

την άμεση παρέμβαση στην αποκατάσταση προβλημάτων συντήρησης και λειτουργικότητας των κτηριακών υποδομών ή την κατασκευή νέων (νέα αίθουσα νηπιαγωγείου στη Λογγά).

την οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για νέους, γονείς, αγρότες, επαγγελματίες και ανέργους από το Δήμο σε συνεργασία με άλλους φορείς. την οργάνωση Δημοτικών βιβλιοθηκών και την υποστήριξή τους με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα. την υποστήριξη των σχολείων με επιστημονική επιτροπή κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου για την αντιμετώπιση θεμάτων των παιδιών και των οικογενειών τους. την ετήσια βράβευση Αριστούχων αποφοίτων που εισάγονται σε ανώτατες και ανώτερες σχολές, τη στήριξη του έργου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

 

Στον τομέα του αθλητισμού προτεραιότητες μας θα αποτελέσουν:

η βελτίωση και η συντήρηση των αθλητικών υποδομών του νέου Δήμου μας (κατασκευή βοηθητικών χώρων και τοποθέτηση χλοοτάπητα στη γήπεδο ποδοσφαίρου Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, κατασκευή βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στην Εύα, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αίπεια, στα γήπεδα Πεταλιδίου και Χατζή, αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου ως πίστα αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού, σύμφωνα με τους όρους παραχώρησης του από το ΓΕΑ).

η υποστήριξη των αθλητικών σωματείων και συλλόγων

η ενίσχυση των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης μέσα από τα προγράμματα αθλητισμού.

η διάδοση της ηθικής πλευράς του αθλητισμού

η δημιουργία προγραμμάτων άθλησης για όλες τις ηλικίες.

Μεγάλη σημασία ως νέα δημοτική αρχή θα δώσουμε και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και εστιάζονται τόσο στην ανάπτυξη και επέκταση των υποδομών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όσο και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ευρυζωνικών δικτύων αλλά και των ΚΕΠ του νέου Δήμου μας.

Τέλος, για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Μεσσήνης, πρωτεύουσας του νέου Καλλικρατικού Δήμου μας, προτείνουμε μια σειρά από μέτρα που αφορούν:

την κυκλοφοριακή οργάνωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

τη διάνοιξη οδών σχεδίου πόλεως.

τη διαμόρφωση νέων υπαίθριων χώρων στάθμευσης.

τη καθιέρωση συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

την κυκλοφοριακή αγωγή από την παιδική ηλικία.

Βασικό μας μέλημα είναι να εξασφαλίζουμε, σε κάθε μας κίνηση τη συμμετοχή του κόσμου. Για όλους μας υπάρχει κάτι που θα πρέπει να κάνουμε, για το συλλογικό καλό!

Άλλωστε ο Καλλικράτης από μόνος του ως θεσμός προωθεί τη διαβούλευση με τους πολίτες, ώστε να παίρνουμε μαζί αποφάσεις για τα δύσκολα προβλήματα του νέου Δήμου μας, να συναποφασίζουμε.

Συνδημότες και συνδημότισσες του νέου Δήμου Μεσσήνης,

Την προσεχή Κυριακή, με αίσθημα ευθύνης πρέπει να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πρόκληση για το αύριο, για το μέλλον αυτού του τόπου. Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε μαζί σε ένα ταξίδι προς τις γενναίες αλλαγές, προς την πρόοδο και το νοικοκύρεμα.

Στο τέλος την τετραετίας, ο απολογισμός μας ως δημοτικής αρχής, με δεδομένο πως διαθέτουμε την εμπειρία και έχουμε το στρατηγικό σχεδιασμό θα πρέπει να έχει καταγράψει τα εξής:

Νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου ώστε να μην υπάρχουν ελλείμματα.

Ο δήμος μας να έχει αποκτήσει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και ιδίως να έχει εμπεδώσει στους νέους μας αισθήματα αγάπης για τον τόπο της, να τους έχει καταστήσει ενεργούς πολίτες με ενδιαφέρον για τα τοπικά θέματα και με διάθεση άμεσης συμμετοχής στη λειτουργία των θεσμών, να έχει επιλύσει προβλήματα που άπτονται της μόρφωσης, ψυχαγωγίας, της άθλησης και πολιτιστικής ενασχόλησης τους.

Να έχει εξαλειφθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων που ταλανίζει τόσο το δήμο μας όσο και όμορους δήμους.

Στην παραλιακή ζώνη να έχουμε υλοποιήσει τα έργα ανάπτυξης τα οποία θα συμβάλλουν άμεσα και στην τουριστική – οικονομική ευμάρεια της περιοχής.

Να έχουμε υλοποιήσει στο μέτρο του δυνατού την αστική ανάπλαση διαμερισμάτων του δήμου μας με έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και διανοίξεις δρόμων.

Να επιλύσουμε κυκλοφοριακά προβλήματα και να ενθαρρύνουμε την δρομολόγηση μέσων μαζικής μεταφοράς από την έδρα του δήμου προς τα δημοτικά διαμερίσματα.

Να δημιουργήσουμε χώρους δράσης για την τρίτη ηλικία κυρίως με ψυχαγωγικό και εικαστικό χαρακτήρα.

Να είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε τους δημότες μας στα μάτια και να τους πούμε πως είμαστε ευτυχείς, που μέσα από δυσκολίες και από τυχόν συμφέροντα που θα μας πολεμήσουν και θα αντιδράσουν στο έργο μας με μικρόψυχες σκοπιμότητες, εμείς πράξαμε το καθήκον μας και τιμήσαμε την ψήφο τους.

Όπλα μας, η πίστη μας στις αξίες της ισονομίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημοκρατίας.

Μεγάλο μας όπλο η θέληση όλων μας για δουλειά και αγώνα.

 

Φίλες και φίλοι,

Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από καταξιωμένους ανθρώπους, από ανθρώπους συμπολίτες σας, φίλους σας, που θα σταθούν δίπλα σας, για να επιλύσουμε μαζί τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Ο συνδυασμός μας διαθέτει

γνώση, εμπειρία και προτάσεις,

γενναιότητα να συγκρούεται με κατεστημένα συμφέροντα,

ευαισθησία να υλοποιεί όλα τα δίκαια αιτήματα των συνδημοτών.

Θέλουμε να αλλάζουμε προς το καλύτερο το δήμο μας.

Εμείς τον τόπο μας θα τον φτιάξουμε!

Ξέρουμε ότι μας περιμένει σκληρή και επίπονη δουλειά, ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα, ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλο αγώνα.

Ξέρουμε όμως ότι εκφράζουμε τη συλλογική βούληση της κοινωνίας για αλλαγές, για πρόοδο, για προκοπή. Ξέρουμε κυρίως ότι έχουμε συμπαραστάτη όλον αυτό τον κόσμο που δε βολεύεται με την απραξία και την οπισθοδρόμηση, κι αυτό είναι η δύναμη και η πίστη που έχουμε.

Απόψε, είμαστε ΟΛΟΙ εδώ!

Η αποψινή συγκέντρωση είναι η καλύτερη απάντηση στα… μεγάλα κέντρα που θέλουν να αποφασίζουν για εμάς.

Ο τόπος μας δε χρειάζεται μεταγραφές για να λύσει τα προβλήματα του!

Ο Δήμος μας, είναι δήμος με ιστορία, ο δήμος της Μεσσήνης έχει λάβει μέρος σε πολλές μεγάλες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας, δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοια περιφρόνηση:

-Δεν αξίζει κανείς από εσάς και σας φέρνω έναν απ΄ έξω! Αυτά δεν είναι αντάξια του Δήμου μας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτόν τον τόπο. Κατοικώ και εργάζομαι σε αυτόν τον τόπο. Έχω επενδύσει σε αυτόν τον τόπο. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά ένας αυτοδιοικητικός με πείρα που αγαπά τον τόπο του.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτή την τόσο μεγαλειώδη και πρωτόγνωρη συγκέντρωση!

Θα τα καταφέρουμε, Όλα θα πάνε καλά!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

για τη νίκη του Νέου Δήμου Μεσσήνης.

Σας ευχαριστώ ακόμη μια φορά για την παρουσία σας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER