Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 14:47

Επίσκεψη Αργειτάκου στο ΤΕΙ Σπάρτης

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Αργειτάκου στο ΤΕΙ Σπάρτης

Τη στήριξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Σπάρτης προέταξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος κατά την επίσκεψή του στο ΤΕΙ – Παράρτημα Σπάρτης και στο Πανεπιστήμιο, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» τόνισε ότι πρωταρχική υποχρέωση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η σύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και η ενίσχυση των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων της πόλης μας. Ύστερα από μια εποικοδομητική συζήτηση με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο κ. Αργειτάκος υπογράμμισε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η διεκδίκηση και του δεύτερου Τμήματος που σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, της ίδρυσης της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, είναι το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Ατόμων με Αναπηρίες. Αναφέρθηκε επίσης σε όλες τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται στο τελικό στάδιο για τη δημιουργία έδρας UNESCO στο Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο: «Η επίδραση του Αθλητισμού στην πολιτισμική ενσωμάτωση των ανθρώπων. Κοινωνική και οργανωτική διάσταση».
Στη συνέχεια ο κ. Αργειτάκος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που τον συνόδευαν, πραγματοποίησαν επίσκεψη στα γραφεία του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος στη Σπάρτη. Ο κ. Αργειτάκος τόνισε την τεράστια πολιτιστική προσφορά του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος στον τόπο μας και διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της ουσιαστικής συνεργασίας με τη νέα Δημοτική Αρχή. Εξάλλου στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» αποτελεί πρωταρχικό στόχο η πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.
Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας, όπου ο κ. Αργειτάκος ανέλυσε τις προτεραιότητες του συνδυασμού του για τον Αθλητισμό, με τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και τη δημιουργία νέων. Τόνισε δε, την πρόθεσή του για σύσταση άτυπου οργάνου με συμβουλευτικό χαρακτήρα στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Νομικού Προσώπου (όπως προβλέπει ο Νόμος «Καλλικράτης»), με αντικείμενο τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον.
Ο κ. Αργειτάκος το μεσημέρι της 3ης Νοεμβρίου επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης «ΛΑΚΩΝΙΑ» και συναντήθηκε με παραγωγούς και εργαζομένους, τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Αργειτάκος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της αγροτικής τοπικής οικονομίας, στη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών, καθώς και στην προβολή των τοπικών μας προϊόντων με τη στήριξη του νέου Δήμου Σπάρτης.


NEWSLETTER