Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 18:02

Μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης για την Ημέρα της Γυναίκας

Γράφτηκε από την
Μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης για την Ημέρα της Γυναίκας


Η 8η Μαρτίου έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας των πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο ως «Ημέρα της Γυναίκας».
Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας κάθε χρόνο τιμάμε τους αγώνες του γυναικείου κινήματος.
Μέσα στα βάθη των χρόνων ο ρόλος της γυναίκας έχει γράψει ιστορία.
Γυναίκα, μάνα, κόρη, σύζυγος, αρχόντισσα, επαναστάτρια, κυρία…
Με άπειρους στίχους τη Γυναίκα υμνεί η πένα των ποιητών και οι ζωγράφοι αποδίδουν με χρώμα όλη την ομορφιά του κόσμου στο πρόσωπό της.
Σήμερα γιορτάζει η Γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου.
Η Γυναίκα της εργατιάς, της καριέρας αλλά και της ανεργίας.
Η Γυναίκα που συμμετέχει στα κέντρα των αποφάσεων.
Η Γυναίκα της καθημερινότητας που τιμά την οικογένεια αγωνιζόμενη στον στίβο της ζωής.
Το σθένος των Γυναικών, η δύναμη της ψυχής τους και τα αποτελέσματα των πράξεών τους, αποτελούν ιερή παρακαταθήκη για όλους μας. Οι κατακτήσεις τους σε προσωπικές, κοινωνικές, πολιτικές και κυβερνητικές εκφάνσεις με σκοπό την ουσιαστική κατοχύρωση και διατήρηση της Ισότητας και Ισοτιμίας των δύο φύλων, είναι ουσιαστικές και αποτελούν την αφετηρία για νέους στόχους και νέους αγώνες.

Η Γυναίκα σήμερα δεν αποποιείται τον παραδοσιακό ρόλο της αλλά τον διευρύνει, με δημιουργικότητα και φαντασία, με ευαισθησία και επιδεξιότητα, με τη μόρφωση και την αισθητική της.
Με την προσδοκία ο σημερινός εορτασμός να αποτελέσει κίνητρο για τον απολογισμό και την αποτίμηση των αγώνων και των κατακτήσεων της Γυναίκας, καθώς και υπενθύμισης των ανισοτήτων που εξακολουθεί να υφίστανται, χαιρετίζω τη σημερινή ημέρα και εύχομαι να γεννηθούν νέες ελπίδες ώστε να μπορέσουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο να διαδραματίσουν σημαντικότατο ρόλο για την αλλαγή και την πρόοδο της παγκόσμιας κοινότητας.


Ο Δήμαρχος Σπάρτης
Σταύρος   Αργειτάκος


NEWSLETTER