Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 11:41

Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει 6 εκατ. ευρώ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Γράφτηκε από την
Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει 6 εκατ. ευρώ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ


Στα 6 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονταν ώς το τέλος του περσινού χρόνου οι οφειλές του Δήμου Καλαμάτας, μόνο προς προμηθευτές και εργολάβους, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου.
Η απογραφή αυτή, όπως γνωστοποίησε χθες ο επί των οικονομικών αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, έγινε καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους -με έγγραφό του προς όλους τους ΟΤΑ της χώρας- ζητούσε μέχρι χθες οι δήμοι να καταγράψουν και να του γνωστοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να τακτοποιηθούν.
Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι από το ποσό αυτό -που στην αρχή του περσινού χρόνου ήταν περί τα 800.000 ευρώ υψηλότερο- τα 2,8 εκατομμύρια αφορούν υποχρεώσεις προς εργολάβους των τριών πρώην Δήμων Αριος, Αρφαρών και Θουρίας. Αλλα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, είπε ο αντιδήμαρχος, έχουν να κάνουν με οφειλές της Πολιτείας για εκτελεσμένα έργα του προγράμματος «Θησέας» ή της ΣΑΤΑ.
Το ΓΛΚ έχει ζητήσει επίσης από τους ΟΤΑ να καταγράψουν, σε διαφορετική κατάσταση, και τυχόν άλλες υποχρεώσεις τους -που είτε εκκρεμούν νομικά, είτε δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα παραστατικά.
Στην κατηγορία αυτή, η συνολική οφειλή του δήμου ανέρχεται σε 18,6 εκατομμύρια από τα οποία -σύμφωνα με το Δ. Μπούχαλη- τα 10 αφορούν την νομικά εκκρεμούσα εδώ και χρόνια προσφυγή των υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας για την καταβολή επιδόματος.
Τα υπόλοιπα, κατέληξε ο αντιδήμαρχος, αφορούν εκκρεμούσες προσφυγές για απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER