Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 16:58

Καλαμάτα: Ικανοποίηση Βασιλόπουλου για το μεγάλο αντιπλημμυρικό (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ικανοποίηση Βασιλόπουλου για το μεγάλο αντιπλημμυρικό (βίντεο)

  

Θετική εξέλιξη για το μεγάλο αντιπλημμυρικό του “Μορέα” στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο χαρακτήρισε χθες, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με 79 εκ. ευρώ.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο πιο δύσκολο κομμάτι του έργου που προγραμματίζεται και το οποίο αφορά το σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα στο παλιό Δημαρχείο και στο αναψυκτήριο, που προβλέπεται να ξηλωθεί, να φύγουν οι κολόνες και να εκβαθυνθεί. “Σε άλλα σημεία του Νέδοντα υπάρχει διαπλάτυνση και σε άλλα εκβάθυνση” παρατήρησε ο δήμαρχος και ενημέρωσε πως και ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης επιβεβαίωσε ότι το έργο έχει προγραμματιστεί με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Ανέφερε ότι “πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ολιστικά για να μην κινδυνεύσει ποτέ η Καλαμάτα”. Απαντώντας σε ερώτησή μας είπε πως “δεν έχει συζητηθεί ποτέ το να μείνει ανοιχτό” το τμήμα του Νέδοντα που θα ξηλωθεί και πρόσθεσε: “Οι συζητήσεις όλες είναι, ανοίγει, επισκευάζεται όπως πρέπει, εκβάθυνση, κολόνες και άλλα και σκεπάζεται πάλι και γίνεται όπως ήταν πρώτα”.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι όταν θα είναι σε καλό επίπεδο οι μελέτες, ομάδα μελετητών θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, προκειμένου να ενημερώσει τους επικεφαλής των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου για τις μελέτες και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, πριν αυτή έρθει προς συζήτηση στο Συμβούλιο.

Οσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, υπάρχει η εκτίμηση ότι του χρόνου το καλοκαίρι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις.


NEWSLETTER