Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 20:44

Δήλωση Μπεχράκη για την παρέμβαση στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Η φάση της μετάβασης στο νέο δήμο είναι κρίσιμη για την αυτοδιοίκηση, γιατί είναι  δύσκολες οι στιγμές για τις πόλεις και τη καθημερινότητα κάθε οικογένειας.
Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα του χρόνου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή απέρχεται και αναλαμβάνει η νέα από 1/1/2010 έτσι όπως αυτή προέκυψε στις πρόσφατες εκλογές.
Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών προσέρχεται με διάθεση θετικής συμβολής για τη συγκρότηση , τη διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Το Δίκτυο έχει διατυπώσει  τις αντιρρήσεις του για τον σχετικό νόμο πριν τις εκλογές , πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα, μεταβάλει τους δήμους σε περιφερειακά εξαρτήματα της κεντρικής διοίκησης και στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες με την μη απόδοση ανάλογων πόρων στην αυτοδιοίκηση  Παρόλο αυτά δίνει  καθαρή υπόσχεση, ότι η παράταξη θα είναι εδώ, για  να υπηρετήσει τους δημότες. Να δουλέψει με το ίδιο μεράκι για κάθε δημοτικό διαμέρισμα, για κάθε γειτονιά και καλεί κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να συντονιστεί με το δίκτυο.
Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών θα έχει  σαφή προσανατολισμό να μην εφαρμοστούν στο νέο Δήμο ανάλογες ή ίδιες πρακτικές με εκείνες του κεντρικού κράτους, που όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι σήμερα βιώνουμε με αρνητικά συναισθήματα. Εναντίον της αδιαφάνειας , του ανορθολογισμού, του κομματισμού ,του εναγκαλισμού των δήμων με τα κόμματα της εξουσίας, της διαπλοκής τα οποία  οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή άσχημη εθνικά , κοινωνικά και οικονομικά κατάσταση και την ηθική απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης στη συνείδηση του δημότη.
Γνώμονας της παρέμβασης μας θα είναι ότι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να σταθεί στο πλευρό του δοκιμαζόμενου πολίτη, της δοκιμαζομένης οικογένειας να αποκτήσει άλλο προσανατολισμό . Γι αυτό σαν Δίκτυο θα ενισχύουμε κάθε ανάλογη πολιτική, κάθε μέτρο που θα απλώνει  ένα κοινωνικό δίκτυ πρόνοιας σε αυτούς που δοκιμάζονται πιο σκληρά , θα αναβαθμίζει τις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες , θα στηρίζει τη πολιτιστικής μας ταυτότητα, θα προστατεύει το περιβάλλον , τη καθημερινότητα του δημότη , θα συμβάλει στην ανάπτυξη των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας και της ισόρροπης ανάπτυξης με την περιφέρεια. Θα στηρίζουμε κάθε πολιτική που θα βοηθά να κάνουμε το δήμο μας κέντρο συμμετοχής των δημοτών. Σε αυτά τα πλαίσια θα διατυπώσουμε τις προτάσεις μας.