Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010 00:46

Αναταραχή στο παρασκήνιο για το παλιό νοσοκομείο μετά την αποκάλυψη της "Ε"

Γράφτηκε από την
Αναταραχή στο παρασκήνιο για το παλιό νοσοκομείο μετά την αποκάλυψη της "Ε"

Αναταραχή τόσο στους κύκλους του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας όσο και στη δημοτική αρχή προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της “Ε” ότι από την πλευρά της διοίκησης του υγειονομικού ιδρύματος έχει ήδη κινηθεί διαδικασία καταγγελίας της σύμβασης με την οποία το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επικαλούμενος επικοινωνία του με το νομικό σύμβουλο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Χρήστο Αρχοντή -χωρίς όμως να τον κατονομάσει- έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κάτι από την πλευρά του ιδρύματος και κατ' επέκταση “δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τη δημοτική αρχή”. Μάλιστα ο κ. Νίκας τόνισε ότι το κράτος θα πρέπει να ευχαριστεί το Δήμο Καλαμάτας που έχει αναλάβει τις διαδικασίες αξιοποίησης ενός δημοσίου κτηρίου, το οποίο θα μπορέσει να στεγάσει είτε το νέο δημαρχείο της πόλης, είτε άλλες δημόσιες υπηρεσίες εξοικονομώντας δημόσιο χρήμα που σήμερα καταβάλλεται σε ενοίκια.

Πάντως τα παραπάνω καταρρίπτονται από το έγγραφο που έχει η “Ε” στη διάθεσή της και από το οποίο φαίνεται ότι η σημερινή διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη μεταφέρει εγγράφως τους προβληματισμούς της για πιθανή οικονομική ζημιά που θα προκληθεί στο ίδρυμα από την άνιση ανταλλαγή ακινήτων με το Δήμο Καλαμάτας και σε αυτό το πλαίσιο ζητείται από την 6η ΥΠΕ να εξετάσει νομικά τη δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης “πριν δημιουργηθούν τετελεσμένες καταστάσεις εκ μέρους του δήμου, ο οποίος προσφάτως έχει περαιώσει τις διαδικασίες ανάθεσης σε εργολάβο, πλην όμως δεν έχει μεταβληθεί ακόμα η πραγματική κατάσταση του πράγματος”.

Λίγο αργότερα πάντως ο Παναγιώτης Νίκας χωρίς άμεση σύνδεση με το παραπάνω θέμα, αλλά με προφανή διάθεση να ενισχύσει τη θέση της δημοτικής αρχής για επισκευή του παλιού Νοσοκομείου, αποκάλυψε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα κληθεί να καταβάλει ενοίκιο στο κράτος για τη χρήση μέρους του Διοικητηρίου για την κάλυψη των καλλικρατικών του αναγκών, γεγονός που επιβεβαίωσε μιλώντας στην “Ε” και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, διευκρινίζοντας πάντως ότι ακόμα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον τρόπο μίσθωσης, οι οποίες θα καθοριστούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κ. Μαλαπάνης κλείνοντας σημείωσε ότι το τίμημα θα είναι “ανεκτικό” θέλοντας προφανώς να δείξει το συμβολικό χαρακτήρα της μίσθωσης.


NEWSLETTER