Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 17:49

Δήμος Καλαμάτας: Το πλάνο νέων αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Το πλάνο νέων αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Την πρόταση για τη χρηματοδότηση των στρατηγικών αστικών παρεμβάσεων για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του κεντρικού τμήματος της πόλης της Καλαμάτας, από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 9,5 εκ. ευρώ, κατέθεσε ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στο υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.

Ο φάκελος που υποβλήθηκε, περιλαμβάνει το σύνολο των οριστικών μελετών και εγκρίσεων για το έργο.

Για τη μεγάλη διεκδίκηση του δήμου μίλησαν σήμερα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου - πολιτικός μηχανικός Βασίλης Κουτραφούρης.

Ο δήμαρχος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που πρόλαβαν τις ημερομηνίες και κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο η πρόταση. “Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει και τμήμα του οράματος μας για την Καλαμάτα του αύριο και ευχόμαστε να έχει καλή τύχη. Ενός οράματος που έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και ενός οράματος που αν θέλετε έλαβε έγκριση, με την ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις”, παρατήρησε ο κ. Βασιλόπουλος.

Ενημέρωσε ότι αρχικά είχε δώσει κατευθύνσεις για τη βιοκλιματική ανάπλαση οδών του αστικού κέντρου, συνολικής επιφάνειας περίπου 10 στρεμμάτων (οδοί Χρ. Παγώνη, Νέδοντος, Γιατράκου, Μητροπέτροβα, Αντωνοπούλου, Σιδ. Σταθμού), προκειμένου να συνενωθούν με τις υφιστάμενες και τις υπό εξέλιξη αναπλάσεις.

Στη συνέχεια όταν ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναθεωρήθηκε ο στόχος χρηματοδότησης και το εύρος παρέμβασης.

Ο δήμαρχος μίλησε για ενιαία στρατηγική αστική ανάπλαση ολόκληρου του κεντρικού τομέα της πόλης, έκτασης 38 στρεμμάτων περίπου και παρατήρησε πως “στόχος των παραπάνω παρεμβάσεων είναι η επίτευξη της άμεσης βελτίωσης της ποιότητας του αστικού χώρου, η αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή”

Επεσήμανε ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες για μία τόσο μεγάλη επιφάνεια, σε 17 δρόμους, σε 38 στρέμματα, ο χρόνος ωρίμανσης όλων των μελετών και εγκρίσεων θα ήταν 1,5 με 2 χρόνια, ενώ αυτοί είχαν στη διάθεσή τους μόλις 4 μήνες.

Δήλωσε ότι για το καλό της Καλαμάτας και κόντρα σε όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες αποφάσισε να κυνηγήσει μέχρι τέλους την ένταξη στο πρόγραμμα αυτό, ακριβώς όπως πίστεψε και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων κι έξυπνων πόλων “και “τελικώς δικαιωθήκαμε”.

“Δεν δικαιώθηκα εγώ”, είπε ο δήμαρχος και διευκρίνισε πως “δικαιώθηκαν όλοι όσοι πίστεψαν στις προοπτικές αυτής της πρότασης, δημοτικοί σύμβουλοι που υποστήριξαν την υποβολή, στελέχη του Δδήμου που δούλεψαν πολύ σκληρά και εκτός ωραρίου όπως ο Παναγιώτης Νασόπουλος, η Αγγελική Κανελλοπούλου, επιστημονικοί συνεργάτες όπως ο Βασίλης Κουτραφούρης που πήρε επάνω του όλη την προσπάθεια και βέβαια η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας που έκανε πολύ περισσότερα από ότι έλεγε η σύμβαση τους και απέδειξαν ικανότητα και σωστό συντονισμό”.

Ξεκαθάρισε ότι “δεν έχουμε λάβει απόφαση ένταξης, έχουμε όμως πιθανότητες, διότι η πρόταση μας χαρακτηρίζεται από υψηλότατο βαθμό ωριμότητας, καθώς έχουμε λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές”. Και ανέφερε ξανά ότι “όταν είσαι μέσα στο πρόγραμμα μπορείς να κάνεις τροποποιήσεις, να προσθέσεις, να αφαιρέσεις, να εξαιρέσεις”.

Επανέλαβε ότι μιλάμε για μια διεκδίκηση 9,5 εκ. ευρώ, “χρηματοδότηση δηλαδή μεγαλύτερη από τη Βιώσιμη Αστική Αναπτυξη που πετύχαμε σε προηγούμενη δημοτική περίοδο”.

Ευχήθηκε η πρόταση “να λάβει έγκριση χρηματοδότησης και σε συνδυασμό με όλα τα επερχόμενα οφέλη από την ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις να προσδώσει στην Καλαμάτα την ταυτότητα που της αξίζει και στους δημότες μας την ποιότητα ζωής που τους αξίζει”.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης σημείωσε ότι “το κύριο χαρακτηριστικό της πρότασης είναι ότι ενδυναμώνει την προσπάθεια του δήμου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής κρίσης. Ταυτόχρονα, ενισχύει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, αφού διευκολύνει την προσβασιμότητα σε έναν πολύ καίριο χώρο κι ενισχύει και την επιχειρηματικότητα”

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνεργασία που είχαν κι έκανε λόγο για ένα “τόσο σπουδαίο έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά τον κεντρικό τομέα της Καλαμάτας”. Είπε ότι “τίποτα δεν ήταν εύκολο και απλό” και μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι “η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ανταποκρίθηκε πλήρως σε όλο το φάσμα των απαιτήσεων της πρόσκλησης. Κι επειδή ακούστηκαν διάφορα για την Αναπτυξιακή, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, για τις ώρες που λειτούργησε εκτός ωραρίου, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλο Σάββατο ήταν εκεί όλα τα παιδιά- για να είναι πλήρης ο φάκελος και σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντός 3 μηνών να κατατεθεί” Ευχήθηκε, τέλος, καλή επιτυχία στο δήμο “και ένα τόσο σπουδαίο έργο να έρθει στην πόλη μας”.

Ο ειδικός συνεργάτης - πολιτικός μηχανικός Βασίλης Κουτραφούρης σημείωσε ότι οι οριστικές αρχιτεκτονικές μελέτες έχουν λάβει την ομόφωνη έγκριση, χωρίς παρατηρήσεις, του Κεντρικού Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου. Επίσης, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εγκρίθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και με δημοσίευση σε ΦΕΚ.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, μέσω της υλοποίησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων καθίσταται δυνατή η ενοποίηση όλων των υφιστάμενων αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν, ως μια ενιαία αστική οντότητα αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου, στάσης των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας, προσδίδοντας παράλληλα οικονομική και αναπτυξιακή υπεραξία στη περιοχή.
Προτείνονται αναπλάσεις με χρήση φιλικών προς το περιβάλλον «ψυχρών υλικών» δαπεδοστρώσεων κι άλλων σύγχρονων τεχνολογιών.
Στόχος μεταξύ άλλων είναι η μείωση του αρνητικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και των παραγόμενων ατμοσφαιρικών ρύπων μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων μείωσης των ρυπογόνων μετακινήσεων, καθώς και βιοκλιματικής και ενεργειακής αναβάθμισης του υπαίθριου δημόσιου χώρου, με ενσωμάτωση «έξυπνων» καινοτόμων στοιχείων (Smart Cities). Επίσης, η επίτευξη της άμεσης βελτίωσης της ποιότητας του αστικού χώρου, η βελτίωση της προσβασιμότητας, η αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, καλύπτοντας τις ανάγκες του επανασχεδιασμού και της αναζωογόνησης των αστικών περιοχών προς ένα βελτιωμένο περιβάλλον.

* Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν απαιτείται κυκλοφοριακή μελέτη, γιατί δεν αλλάζουμε την κατεύθυνση των οχημάτων και αναγνώρισε πως χρειάζεται κυκλοφοριακή μελέτη που θα προτείνει χώρους στάθμευσης. Υποστήριξε ότι η κατάργηση 112 νόμιμων θέσεων στάθμευσης σε 17 δρόμους είναι ελάχιστο νούμερο. Μάλιστα, παρατήρησε ότι αρχικά ήταν να καταργηθούν 200 θέσεις, αλλά έκαναν τεράστια προσπάθεια και το μείωσαν.
Σε άλλες ερωτήσεις απάντησε ότι η αξιολόγηση της πρότασης θα γίνει τον Ιούνιο, ότι η χρηματοδότηση στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ήταν 197.000 ευρώ και πως η δική του Αναπτυξιακή που ετοιμάζει ο δήμος, θα προχωρήσει, “γιατί χρειαζόμαστε ένα εργαλείο για να διαχειριστεί το πρόγραμμα”.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΔΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ακολουθούν φωτορεαλιστικές απεικονίσεις υπό ανάπλαση οδών που περιλαμβάνονται στην πρόταση του Δήμου (υφιστάμενη κατάσταση – πρόταση μελέτης).

Οδός Αντωνοπούλου

Οδός Αριστοδήμου

Οδός Δάφνης Παπαδοπούλου

Οδός Λυκούργου Σκιά

Οδός Μακεδονίας

Οδός Μητροπέτροβα

Οδός Χρυσάνθου Παγώνη

Οδός Ψαρών


NEWSLETTER