Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 21:02

Λεβεντάκης για πεταμένα σκουπίδια: “Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές”

Λεβεντάκης για πεταμένα σκουπίδια: “Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές”

“Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές σε σχέση με το πέταμα σκουπιδιών και κάθε είδους αντικειμένου και μπαζών σε σορούς έξω από κάδους”, επισημαίνει ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Σε σχετική ανάρτηση με φωτογραφίες από τη περιοχή της Μαραθόπολης όπου είναι πεταμένοι σωροί από σκουπίδια τονίζει πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ήδη ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές ως και επιβληθεί ανάλογο πρόστιμο. Επίσης σημειώνει πως τις ίδιες κυρώσεις θα έχουν και όλοι όσοι, κάνουν άσκοπη χρήση του νερού.
Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει: «Κάθε χρόνο και ιδιαίτερα αυτή την εποχή, κατά τη συνήθη τακτική κάποιων συμπολιτών μας, γινόμαστε μάρτυρες παρόμοιων θλιβερών εικόνων, όπως οι παρακάτω, στη Μαραθόπολη - Τριφυλίας, με προφανείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Εικόνων, που μας ντροπιάζουν και αποτελούν δυσφήμιση για τον Δήμο και τον τόπο μας, πόσω μάλλον, στην αρχή της τουριστικής περιόδου.
Και κάθε φορά, που πιστεύουμε πως θα είναι και η τελευταία, φροντίζουν να μας διαψεύσουν με τον πιο «βρώμικο» τρόπο και να μας εξοργίσουν.
Αυτή τη φορά, όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και επειδή γνωρίζουμε τον υπαίτιο αυτής της κατάστασης, ενημερώσαμε τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, από κοινού με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου να επιληφθούν του θέματος και θα κινηθούμε νομικά, έτσι ώστε αυτός να υποστεί τις ανάλογες συνέπειες του νόμου και να του επιβληθεί και το ανάλογο χρηματικό πρόστιμο.
Καμία, πλέον, ανοχή δεν είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε, σε παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές και αυτή είναι και η τελευταία προειδοποίηση.
Η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας, είναι πέρα και πάνω απ' όλα και δεν θα επιτρέψουμε, ποτέ και σε κανέναν, να τη θέσει στον οποιονδήποτε πιθανό κίνδυνο, ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι, που αναμένεται να είναι το πιο θερμό των τελευταίων δεκαετιών.
Τέλος, να σημειωθεί πως τις ίδιες κυρώσεις θα έχουν και όλοι όσοι, κάνουν άσκοπη χρήση του νερού, κατασπατάληση αυτού, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες, για πότισμα των κήπων τους ή για γέμισμα της πισίνας τους ή παράνομες υδροληψίες.
Μετά τον φετινό ήπιο χειμώνα, που είχε σαν συνέπεια τη μείωση των αποθεμάτων νερού, σχεδόν σε όλη στην επικράτεια, επιβάλλεται να περιοριστούμε, μόνο στην αναγκαία κατανάλωσή του».

Κ.Μπ.