Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 20:37

Ορίστηκαν οι αρμοδιότητες των νέων αντιδημάρχων Τριφυλίας

Γράφτηκε από την


Ξεκίνησε επισήμως χθες η διετής θητεία των 6 αντιδημάρχων της Τριφυλίας, που θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Αναλυτικά οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται σε κάθε αντιδήμαρχο είναι:
Στάθης Ανδρινόπουλος. Διαχείριση θεμάτων προσωπικού του δήμου (εργασιακές σχέσεις - ωράριο - άδειες και υπηρεσιακές μεταβολές πλην του Πειθαρχικού). Ανάδειξη και διαχείριση θεμάτων τουριστικής προβολής και ανάπτυξης. Αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων.
Ιωάννης Μερκούρης. Παρακολούθηση των θεμάτων παιδείας - εποπτεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Αετού.
Τάσος Πούλος. Παρακολούθηση των θεμάτων υγείας - πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών.
Γιώργος Σαμπαζιώτης. Προεδρεύων της Οικονομικής Επιτροπής. Εποπτεία λειτουργίας των Οικονομικών Υπηρεσιών. Συντονισμός και παρακολούθηση υλοποίησης των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής. Αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας.
Παναγιώτης Τσίγγανος. Προεδρεύων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Εποπτεία λειτουργίας των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολεοδομίας. Συντονισμός και παρακολούθηση υλοποίησης των αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς επίσης της εκπόνησης και εξέλιξης σχετικών μελετών και έργων. Θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Εποπτεία της πορείας των νομικών υποθέσεων του δήμου, μέχρι τη συγκρότηση Νομικής Υπηρεσίας στο πλαίσιο του νέου Οργανισμού.
Γιάννης Φιλντίσης. Εποπτεία θεμάτων Πολιτικής Προστασίας. Ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής του δήμου. Αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος.
Οπως σημειώνει στη σχετική απόφασή του ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, η άσκηση των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων γίνεται σε συνεννόηση με το δήμαρχο στο πλαίσιο των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής, του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών οργάνων του δήμου. Οι αντιδήμαρχοι στις επιμέρους αρμοδιότητές τους μπορεί να συνεπικουρούνται από ομάδες εργασίας και εντεταλμένους συμβούλους που θα ορίζονται με απόφαση του δημάρχου.