Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 11:25

Αστικό ΚΤΕΛ: Πλάνο για νέα γραμμή Νο9 στην Καλαμάτα

Αστικό ΚΤΕΛ: Πλάνο για νέα γραμμή Νο9 στην Καλαμάτα

 

Ο καθορισμός νέας αστικής γραμμής στην Καλαμάτα, με αριθμό Νο 9, στη διαδρομή Κεντρική Αγορά (βόρειο πάρκινγκ) - Ιστορικό Δημαρχείο (οδός Νέδοντος), προωθείται από τον δήμο, με στόχο να συμβάλει στην απομάκρυνση των αυτοκινήτων των επισκεπτών από το κέντρο της πόλης.

Ο καθορισμός της αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί στη Δημοτική Επιτροπή, μεθαύριο Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.

Στην εισήγηση του Τμήματος Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας του δήμου αναφέρεται:

“Προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και ελευθέρωση θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, προτείνεται η δημιουργία νέας αστικής γραμμής λεωφορείου, με διαδρομή, στάση και αφετηρία/τέρμα.

Η νέα γραμμή θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί αποκλειστικά όσους σταθμεύουν τα οχήματα τους στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς και με λεωφορείο μετακινούνται στο κέντρο της πόλης.

Η γραμμή θα είναι κυκλική μήκους περίπου 2.300 μέτρων και η διαδρομή θα είναι η εξής:

Αφετηρία/τέρμα εντός του βόρειου πάρκινγκ στο ύψος της γέφυρας της «εθνικής οδού Σπάρτης», αριστερά εντός του πάρκινγκ, δεξιά προς τον κυκλικό της Αρτέμιδος, αριστερά στην Αρτέμιδος, αριστερά στη γέφυρα 23ης Μαρτίου, δεξιά στη Νέδοντος και επιστροφή δεξιά στην γέφυρα, δεξιά στην Αρτέμιδος, δεξιά στη γέφυρα της «εθνικής οδού Σπάρτης» και αφετηρία/τέρμα εντός του πάρκινγκ.

Θα εκτελούνται δρομολόγια κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και θα εξυπηρετούνται από μικρά και ευέλικτα λεωφορεία. Θα δημιουργηθεί μια νέα στάση εντός του βόρειου πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς και θα λειτουργεί ως αφετηρία/τέρμα. Η γραμμή θα λειτουργεί με μία στάση στο Ιστορικό Δημαρχείο. Θα υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης σε άλλες γραμμές”.