Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 15:03

Συνάντηση Παρασκευόπουλου – Σπυρόπουλου για το ΙΚΑ στα Τρόπαια

Γράφτηκε από την

Συνάντηση με το διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, είχε, στην έδρα του Ιδρύματος,  ο  δημοτικός σύμβουλος δήμου Γορτυνίας και επικεφαλής του συνδυασμού ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.
Ο κ. Παρασκευόπουλος μετέφερε στο διοικητή του Ιδρύματος, τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής των Τροπαίων, από τις φήμες, περί πιθανής κατάργησης, του υποκαταστήματος του  ΙΚΑ στην περιοχή.
Ο κ. Σπυρόπουλος δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο σε σχέση με τα Τρόπαια, υπογράμμισε, όμως, γενικότερα την προσπάθεια ώστε να νοικοκυρευτεί το ΙΚΑ και να αποκτήσει βιωσιμότητα προς όφελος των ασφαλισμένων.
Ο κ. Παρασκευόπουλος, εξέφρασε την υποστήριξή  του σε αυτήν την προσπάθεια, τονίζοντας την αναγκαιότητα, ο κύριος οργανισμός ασφάλισης των εργαζομένων στην Ελλάδα,  να εξυγιανθεί και να εκσυγχρονισθεί, με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.
Σε ότι όμως αφορά το υποκατάστημα του ΙΚΑ Τροπαίων, που εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή – Κονταβάζαινα, Τρόπαια, Λουτρά, Λαγκάδια και δήμο Κλείτορος-,  τόνισε την αναγκαιότητα της διατήρησής του, ακόμη και αν φαινομενικά το κόστος λειτουργίας  είναι δυσανάλογο του αριθμού των ασφαλισμένων που εξυπηρετεί. Η παραμονή του ΙΚΑ στην κάτω Γορτυνία, σε μια ερημοποιημένη και δυσπρόσιτη περιοχή, είναι όρος αναπτυξιακός, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο, οι εργαζόμενοι της περιοχής να υποχρεώνονται για τις ασφαλιστικές τους υποθέσεις, να ταξιδεύουν στην Τρίπολη.


Από το Γραφείο Τύπου του Παρ. Παρασκευόπουλου


NEWSLETTER