Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 17:46

Συναντήσεις Σμυρνιώτη με τοπικά συμβούλια

Γράφτηκε από την

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης  Σμυρνιώτης πραγματοποίησε συνάντηση με τους προέδρους – εκπροσώπους και συμβούλους της Δημοτικής κοινότητας Τρίπολης και των τοπικών κοινοτήτων την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η ενημέρωση τους σχετικά με τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν στα πλαίσια του νέου θεσμού του « Καλλικράτη» αλλά και η ανταλλαγή απόψεων μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο για την επίτευξη του κοινού στόχου. Την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του νέου διευρυμένου δήμου.
Επιδίωξη του Δημάρχου Τρίπολης είναι να υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος λειτουργίας ώστε να μην υπάρχει σε καμία περίπτωση η αίσθηση αποκοπής της κάθε τοπικής κοινότητας από το Δήμο Τρίπολης . Τούτο έχει μεγάλη σημασία για το Δήμαρχο Ιωάννη Σμυρνιώτη και για το λόγο αυτό ζήτησε άμεση ενημέρωση από τους τοπικούς προέδρους για το τι επείγουσες ανάγκες απαιτούνται σε κάθε κοινότητα ,όπως και  την κατάθεση από την πλευρά τους του προϋπολογισμού της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας καθώς και τη συμμετοχή του συμβουλίου στην κατάρτιση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου.
Ο Δήμαρχος  τόνισε  χαρακτηριστικά ότι  επιθυμία του είναι να θεσμοθετηθεί μια διαδικασία που θα ενημερώνει τις υπηρεσίες του δήμου για τις ανάγκες κάθε περιοχής και θα διευκολύνει την επικοινωνία του Δημάρχου με τους τοπικούς προέδρους και εκπροσώπους για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Επιπλέον στην ενημέρωση των τοπικών προέδρων αναφέρθηκε και στη διάρθρωση των υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν άμεσα τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων.
Με αίσθημα ευθύνης  απέναντι στους πολίτες και στον τόπο μας ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης κάλεσε όλους τους τοπικούς προέδρους – εκπροσώπους και συμβούλους  της Δημοτικής κοινότητας Τρίπολης και των τοπικών κοινοτήτων να αντιμετωπίσουν μαζί γρήγορα και άμεσα τα όποια θέματα τους απασχολούν ώστε να γίνουν οι αλλαγές που θα συμβάλουν ουσιαστικά τόσο στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας όσο και στην ανάγκη για ανάπτυξη.

Η υπεύθυνη Τύπου
ΦΑΙΗ  ΠΕΤΡΑΚΗ